Ingezonden persbericht


PERSBERICHT Amsterdam 17 Augustus 2004

Thriller 'GEBROKEN ROOD' in première tijdens het Nederlands Filmfestival in Utrecht

Een film geproduceerd door Waterland Film & TV in opdracht van de IKON.

De Telefilm 'GEBROKEN ROOD' van Eric Oosthoek zal tijdens het 24e Nederlandse Film Festival feestelijk in première gaan. In deze spannende thriller spelen onder andere Hans Croiset ('Wilhelmina' 'Oud Geld') en Dragan Bakema ('Drift', 'Bella Bettien', 'De Dominee') verder worden rollen gespeeld door o.a. Jeroen Willems, Kitty Courbois, Waldemar Torenstra, Betty Schuurman en André van den Heuvel. Deze speciale première vindt plaats op maandagavond 27 september in bioscoop Camera in Utrecht o.a. in aanwezigheid van alle acteurs en de crew.

'GEBROKEN ROOD' is een spannende thriller over Simon, een gepensioneerd leraar Nederlands die tijdens de Tweede Wereldoorlog lid was van een ondergrondse verzetsgroep. Wanneer anno 2004 één van de leden van de oude groep op brute wijze wordt vermoord, treffen de anderen elkaar bij de begrafenis. De groep besluit opnieuw in actie te komen om het kwaad te gaan bestrijden.

De regie van de film is in handen van Eric Oosthoek. Naast de dramaseries 'Sanne', De rivier waarin ik zwom' en 'Oog in oog' regisseerde hij onder meer de Telefilms 'Saint Amour' en 'NovemberLicht'. Carel Donck schreef het scenario voor deze film, daarnaast was hij co-auteur van de dramaseries 'Zwarte Sneeuw' en '9 dagen van de Gier'. Hij schreef ook het scenario van de speelfilm 'Moonlight' van Paula van der Oest. Deze film werd in 2003 genomineerd voor de Oscar voor de Beste Buitenlandse film.

De film is in opdracht van de IKON geproduceerd door Waterland Film & TV met financiële ondersteuning van het CoBo Fonds, het Stimuleringsfonds, OC&W en het Thuiskopiefonds. Waterland produceerde onder meer de speelfilms 'Drift', 'Tussenland', 'NovemberLicht', 'Deining' en 'Stille Nacht'.

Het Filmfestival in Utrecht vindt plaats van 22 september tot en met 1 oktober 2004.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

The Publicity Company
Trix van Alphen
020-6127000
trix@publicy.nl

Of

Waterland Film & TV
Wilant Boekelman
De Kempenaerstraat 11 A
1051 CJ Amsterdam
020 - 68 22 164
06 - 54 97 33 32
mail@waterlandfilm.nl

---- --