Ingezonden persbericht


bc7c442.jpg

Maandag 27 september

Silicon Valley

door dr. Martin Hinoul

Silicon Valley is nog altijd een begrip; ondernemerschap, risicobereidheid, technologische innovaties, geld, het gemaakt hebben . Martin Hinoul zal het ontstaan en de eigenschappen van een aantal succesvolle bedrijven uit de Valley beschrijven. Het gaat om producenten van respectievelijk elektronica, halfgeleiders, computers en software die elk hun onvervangbare bijdrage leveren tot de information highway van vandaag en tot de digital age van het derde millennium. Door deze verhalen voelt de lezer meteen waarom Silicon Valley zo anders is en waarom deze plek een magnetische aantrekkingskracht blijft uitoefenen. Kan men Silicon Valley kopiëren? Het concept? Zeker! De cultuur? Zeer moeilijk, wellicht onmogelijk!

Een uniek verhaal waarin veel de revue zal passeren; talent en technologie, visie en charisma, intriges en geld. Martin Hinoul zal ook analyseren wat er na de dotcom-crash in Silicon Valley veranderde en welke ingrediënten hetzelfde bleven. Voorts zal hij het Silicon-recept vergelijken met het Aziatische en Klein Leuvense model van kennisvalleien en besluiten met het schetsen van een toekomstscenario.

Martin Hinoul, auteur van het boek Silicon Valley , was gedurende jaren technologisch attaché op het Belgisch Consulaat Generaal te Los Angeles en op de Belgische Ambassade te Washington D.C. Momenteel is hij Business Development Manager bij K.U. Leuven Research & Development. In het najaar verschijnt zijn nieuwe boek, dat een update zal zijn van Silicon Valley .

Studium Generale: Silicon Valley

door dr. Martin Hinoul

Maandag 27 september 2004, 20.15 uur

Entree gratis.

bc7c45b.gif

Burgwal 45-49, 2601 DC Delft

Informatie: Studium Generale, Jaffalaan 5, 2628 BX Delft

Telefoon: 015-2785235, studiumgenerale@tbm.tudelft.nl

www.sg.tudelft.nl