Ingezonden persbericht


PERSBERICHT WEEK 40

CONSERVATISME EN SOCIAAL BELEID
Gelijkheid is onrechtvaardigheid

Wat betekent het conservatieve sentiment voor de sociale sector? Het idee dat gezag en orde hersteld moeten worden komt immers zeker hard aan in dat deel van de maatschappij waar zelfontplooiing en emancipatie decennnialang uitgangspunt zijn geweest. Denkers en uitvoerders uit de sociale sector debatteren met voorlieden van de conservatieve beweging op maandag 27 september 2004, in het Louis Hartlooper Complex, Tolsteegbrug 1 , Utrecht. aanvang 20.00 uur, toegang vrij. Info en reserveren: Debatcentrum TUMULT, 030-2332430/ www.tumultdebat.nl/ info@tumultdebat.nl.

Weglopen voor de nieuwe oude ideeën van rechtse en Amerikaanse denkers is te makkelijk. Daarvoor zijn de problemen die het conservatisme aansnijdt te groot en te serieus - traditioneel welzijnswerk of maatschappelijk werk weet ook niet meer goed uit de voeten met de grote monden van brutale burgers, met de toenemende neiging van de rijksoverheid om te bezuinigen. De opvatting dat de overheid niets kan doen aan het geluk van de burgers is nogal onhollands - maar is deze daarom ook asociaal?

Het Tijdschrift voor de Sociale Sector brengt deze maand een themanummer uit waarin denkers en uitvoerders uit de sociale sector ingaan op de Conservatieve Uitdaging. Groenlinks-politica Evelien Tonkens, directeur van het Verweij Jonker Instituut Hans Boutellier en voorzitter van de Raad voor de Maatschappelijke Ontwikkeling Hans Adriaansens gaan mee in de conservatieve stroom en komen opgewekt en met nieuwe ideeën weer boven. Op 27 september discussieren zij daar over met voorlieden van de conservatieve beweging in Nederland, waaronder Bart Jan Spruyt van de Edmund Burke Stichting. Wil Tinnemans, journalist, leidt de discussie.



Ingezonden persbericht