Ingezonden persbericht


Graag nodigen wij u hierbij uit voor de officiële presentatie en introductie van de eerste Kinderboekenbon op maandag 27 september om 11.00 uur in boekhandel Verwijs aan het Buitenhof in Den Haag.

Het winnend ontwerp is gekozen uit meer dan 12.000 inzendingen van kinderen uit de hoogste klassen van de basisscholen. De keuze is gemaakt door een deskundige jury bestaande uit Dick Bruna, Jochem van Gelder, Ansumana Marong (jonge Simba uit de musical The Lion King) en Gerrit Zalm.

Na de introductie zal het winnende kind kinderboeken voor haar of zijn klasgenootjes afrekenen met de door hem/haar ontworpen Kinderboekenbon. De heer Zalm zal voor die gelegenheid plaats nemen achter de kassa.

Ter gelegenheid van deze introductie zullen er aan acht academische kinderziekenhuizen pakketjes van ¤ 1.000 aan Kinderboekenbonnen worden overhandigd.

De waarde van de Kinderboekenbon bedraagt ¤ 5. Dit bedrag komt overeen met het gemiddelde bedrag dat kinderen elkaar cadeau geven bij verjaardagen. Om het cadeau extra feestelijk te maken, is een speciale feestelijke cadeauverpakking beschikbaar.

De introductie van de Kinderboekenbon sluit aan bij het 50-jarig jubileum van de Kinderboekenweek die dit jaar van 6 t/m 16 oktober zal worden gehouden. De Kinderboekenbonnen zijn vanaf 6 oktober verkrijgbaar in de boekhandel.

Mocht u bij deze introductie aanwezig willen zijn, wilt u zich dan vooraf aanmelden bij Anneloes Oosterlee of Mayke van Keep, tel. 0297 564749 of via e-mail anneloes@vankeep.nl

Anneloes Oosterlee

Van Keep & Partners
Postbus 78

1420 AB Uithoorn

T. 0297-564749

F. 0297-568017

anneloes@vankeep.nl