Gemeente Eindhoven

Persbericht: 22 september 2004, no. 234

Auto-inbraakpreventielabel in Gestel

Het label Maandag 27 september wordt in Gestel het auto-inbraakpreventielabel gëintroduceerd. De eerste labels worden vanaf negen uur uitgereikt aan bezoekers van het parkeerterrein van Zwemparadijs de Tongelreep. Dit initiatief van het stadsdeelkantoor Gestel, de politie Gestel en Genneper Parken is bedoeld om het risico van auto-inbraak onder de aandacht te brengen. Het label moet aan de binnenspiegel van de auto gehangen worden en bevat de tekst: Ik heb GEEN WAARDEVOLLE SPULLEN in mijn auto.

Aanleiding
Aanleiding voor deze actie zijn is de toename van het aantal auto inbraken in Gestel en met name op het parkeerterrein bij Zwemparadijs de Tongelreep. Nieuw is het label echter niet; meerdere gemeenten in het land maken gebruik van een dergelijk label.

Achterop het label staan tips en aanbevelingen hoe je een auto veilig zonder waardevolle spullen - kunt achterlaten. Het doel van het label is autobestuurders erop te attenderen geen waardevolle spullen in de auto achter te laten en potentiële auto-inbrekers te ontmoedigen.

Het label is een onderdeel van Veiligheidsprojecten Gestel en wordt op diverse plaatsen onder de aandacht gebracht. In de Schrijversbuurt wordt het label huis-aan-huis verspreid in het kader van het veiligheidsproject Hoogstraat Oost.

Meer maatregelen
In verband met auto-inbraakpreventie geeft politie Gestel extra ondersteuning aan de toezichthouder in de Genneper Parken en stuurt het toezicht van de Stadswachten in Gestel aan. Een stijging van het aantal auto-inbraken in bepaalde buurten wordt aangegrepen om het label te verspreiden, in combinatie met een actieve preventie. Het Kastelenplein en directe omgeving mogen om die reden de komende tijd op extra aandacht rekenen. Ook gaat de politie Gestel na of het label aanslaat.

Genneper Parken verzorgt met toezichthouders en parkwachters preventief toezicht op de parkeerterreinen in het gebied, legt contact met de bezoekers en treedt- indien nodig corrigerend op.

Het stadsdeelkantoor Gestel zorgt voor een actieve verspreiding van de labels.
Het label is op het stadsdeelkantoor aan het Kastelenplein 168 gratis af te halen.

© 2004 Gemeente Eindhoven