Persberichten 22/09 middag

Regio 23-09-2004

Regio Veiligheidswijzer 2004 2005 Een gezamenlijke uitgave van Politie, Brandweer, GHOR en GGD in Hollands Midden De politie Hollands Midden, de regionale Brandweer Hollands-Midden, de GGDen Zuid-Holland Noord en Midden Holland en de Geneeskundige Hulpverlening bij Ongevallen en Rampen (GHOR) brengen de Veiligheidswijzer 2004 2005 uit. Het boekwerkje informeert over aspecten van veiligheid, bereikbaarheid en taken van de verschillende samenwerkende diensten. De uitgave wordt in een oplage van 280.000 exemplaren vanaf maandag 27 september tot vrijdag 1 oktober huis-aan-huis verspreid onder alle inwoners van de regio Hollands Midden. Inwoners die bij hun brievenbus hebben aangegeven geen ongeadresseerd reclamedrukwerk te willen ontvangen, herkenbaar aan de ja/nee en nee/nee stickers, ontvangen de Veiligheidswijzer niet.Na 4 oktober kunnen zij deze alsnog aanvragen bij Politie Hollands Midden, tav. Bureau communicatie, postbus 4240, 2350 CE Leiderdorp of per e-mail: info@hollands-midden.politie.nl

Leiden Helmcontrole Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van politie Hollands Midden heeft dinsdag 21 september een controle gehouden op verschillende plaatsen in Leiden. De controle was vooral gericht op helmgebruik bij bromfietsers. In totaal werden 10 bromfietsers bekeurd voor het niet dragen van de helm. Zij kregen een bekeuring van 55 euro. Daarnaast werden drie personen bekeurd voor rijden door rood licht. Hun boete bedroeg 95 euro.

Leiden Politie houdt verdachte van diefstal uit woningen aan De politie hield op woensdag 22 september rond 13.55 uur in een flat aan de Koningstraat een 40-jarige man uit Leiden aan als verdachte van inbraak en poging tot inbraak in een woning aan de Koningstraat, de Legewerfsteeg en de Marepoortkade. Alle inbraken en pogingen daartoe werden vandaag gepleegd. De politie kon de man arresteren na een melding van een bewoner van de Koningstraat. Hij gaf zich daar uit als meter opnemer van de Nuon maar dit vertrouwde de bewoner niet en belde de politie. Toen de politie arriveerde stapte hij net het portiek in met een kussensloop die volgeladen was met gestolen goederen, waaronder sieraden, telefoons, paspoorten en (bank)passen. Enkele goederen bleken afkomstig te zijn van de inbraak in de woning aan de Marepoortkade. Het signalement en het verhaal van de man kwam overeen met een eerder die dag gedane melding van een bewoner aan de Legewerfsteeg. Daar vertrok hij zonder succes. De man verzette zich niet tegen zijn aanhouding en meldde de agenten: Ik ben erbij, jullie hebben me. De verdachte is ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Leiden Politie zoekt alsnog getuigen van ongeval De politie is alsnog op zoek naar getuigen die kunnen helpen bij het achterhalen van een vrachtauto die op donderdag 5 augustus rond 07.30 uur op de kruising Schipholweg met de Dr. Lelylaan geen voorrang verleende aan een motorrijder uit Leiderdorp. Alleen door vol in de remmen te gaan wist de motorrijder een aanrijding met de vrachtauto te voorkomen. Wel kwam de motorrijder ten val en beschadigde daarbij zijn motor. Behoudens enkele schaafwonden bleef hij zelf ongedeerd. De vrachtauto reed door. Er is een mogelijkheid dat de bestuurder van de vrachtauto niets van het incident heeft gemerkt en op de kruising in de veronderstelling was dat hij voorrang had. Een ingesteld politieonderzoek bleef tot op heden nog zonder resultaat. De politie hoopt dat weggebruikers de bijna aanrijding nog kunnen herinneren en te reageren naar 0900-8844 (lokaal tarief).

Leiderdorp Gordelcontrole Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van politie Hollands Midden heeft dinsdag 21 september een gordelcontrole gehouden op de Hoge Rijndijk. In totaal werden 30 automobilisten bekeurd voor het niet dragen van de gordel. Zij kregen een boete van 45 euro.

Reeuwijk/Bodegraven Gordelcontrole Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van politie Hollands Midden heeft maandag 20 september een gordelcontrole gehouden op de Doortocht en de Broekveldselaan in Bodegraven en de Dunantlaan in Reeuwijk. Hierbij werden 72 mensen bekeurd voor het niet dragen van de gordel. De boete hiervoor bedraagt 45 euro. Ook werden twee bromfietser bekeurd, één omdat hij geen geel plaatje op zijn bromfiets had en één omdat hij geen bromfietscertificaat had.