Gemeente Heusden


Burgemeester uit Otjiwarongo op bezoek in Heusden 23-9-2004

Op 27 september ontvangt de burgemeester van Heusden zijn collega dhr. O. Ipinge uit Otjiwarongo. Hij is in Heusden met dhr. I. Howoseb (stafmedewerker) en Mw. E. Gideon (raadslid) voor een stageweek in het kader van het project gemeentelijke samenwerking Heusden-Otjiwarongo. Tijdens een lunchbijeenkomst zullen aan de burgemeester van Otjiwarongo drie cheques overhandigd worden. Een van het bedrijf Hercuton, een van het dekenaat Heusden en een van de vrijwilligers van de gemeente Heusden. De cheques vertegenwoordigen een gemeenschappelijk waarde van
10.000,00.

Tijdens een lunchbijeenkomst zullen de directeuren van Hercuton, Jeroen de Bonth en Paul Zijlmans, een cheque overhandigen van 7.500,00. Dit is het totaalbedrag van de giften geschonken aan hun bedrijf Hercuton in verband met het 10 jarig jubileum. Het bedrag wordt aangewend voor de inrichting van het Multi Purpose Help Centre.

Dhr. Van Diessen van het dekenaat Heusden en de heer Van Oijen, penningmeester van Heemkundekring Onsenoord zullen een cheque t.w.v.
1.000,00 overhandigen. Dit bedrag is de opbrengst van de collecte die is gehouden tijdens de openluchtmis op 12 september bij abdij Mariënkroon. Deze mis was georganiseerd door de Heemkundekring en had als thema 100 jaar dienstbaarheid Paters van Onsenoord. Ook dit bedrag wordt besteed aan materiaal voor de inrichting van het MPHC.

Een derde cheque wordt overhandigd door één van de vrijwilligers van de gemeente Heusden. Met diverse kleine acties, waaronder de verkoop van verjaardagkalenders, is door hen vanaf mei 2004 1.500,00 bijeengebracht. Dit bedrag wordt aangewend voor exploitatie van het MPHC.

Van de gelegenheid wordt tevens gebruik gemaakt om het bestuur van de Stichting Vrienden van Otjiwarongo voor te stellen aan en de delegatie uit Otjiwarongo.
Otjiwarongo (Namibië) is één van de vele steden in Zuidelijk Afrika waar bijna overal in het dagelijks leven HIV/AIDS zichtbaar is. De Gemeente Heusden ontplooit samen met de VNG international en Stop Aids Now diverse activiteiten ter ondersteuning van de gemeente Otjiwarongo in de strijd tegen Hiv/Aids. De Activiteiten richten zich met name op versterking van lokaal bestuur op het gebied van welzijn, bouwen en wonen en financieel management. Alles natuurlijk HIV/AIDS-gerelateerd!
Wilt u meer informatie over dit project belt u dan gerust met de gemeente Heusden!