Gemeente Ede

Nummer 198 Ede, 23 september 2004

Tevens uitnodiging aan de pers voor 27 september 10.30 uur !! Gemeente en politie ondertekenen maandag convenant voor inzet BOAs

Burgemeester R.C. Robbertsen van Ede en districtschef A. Kloosterman van de politie West-Veluwe Vallei ondertekenen op maandag 27 september 2004 een samenwerkingsconvenant voor de inzet van buitengewoon opsporingsambtenaren (BOAs). Het convenant is het resultaat van een verdergaande samenwerking tussen de regiopolitie en de afdeling toezicht van de gemeente.

Door de ondertekening van het convenant willen de politiechef en de burgemeester het belang van deze samenwerking onderstrepen. Door gebruik te maken van gemeentelijke BOAs kan de politie over meer menskracht beschikken, terwijl de gemeente ook betere resultaten kan halen bij toezicht, controle en handhaving van de openbare ruimte, zoals bijvoorbeeld bij de instandhouding van natuurgebieden en de veiligheid en leefbaarheid in wijken.
Deze aanpak vindt één jaar lang projectmatig plaats in het belang van openbare orde, veiligheid, leefbaarheid, milieu en wildstroperij. Doelen daarbij zijn:

-het handhaven en toezichthouden op de naleving van de Algemeen Plaatselijke Verordening;

-het terugdringen van wildstroperij;

-het bewust maken van recreanten op de regelgeving die in het gebied geldt;

-het handhaven en toezicht houden op de naleving van de milieuwetgeving;

-het beschermen van natuurwaarden, en het terugdringen van ongewenst gedrag en handelingen die gericht zijn op verstoring van natuurwaarden; en

-het handhaven en toezichthouden op de naleving van de regels die binnen de Wegenverkeerswetgeving gelden. Zo biedt het convenant de mogelijkheid BOAs in te zetten bij de handhaving van verkeersbesluiten als bijvoorbeeld bij de controle van een verbod op doorgaand vrachtverkeer.
De projecten waarbij de BOAs in projectvorm worden ingezet, blijven beperkt tot het grondgebied van de gemeente Ede. Over het resultaat van de samenwerking met de politie zal de afdeling Toezicht jaarlijks aan het college van burgemeester en wethouders rapporteren.


---