Gemeente Amsterdam

Stakingsinformatie
24 september 2004 - Djoe Lan Tan

De vakbonden hebben ambtenaren in Amsterdam opgeroepen om uit protest tegen het voorgenomen kabinetsbeleid maandag 27 september aanstaande het werk voor 24 uur neer te leggen.

Dit betekent voor Amsterdam het volgende:

Brandweer / Ambulance


* De cruciale dienstverlening ondervindt geen hinder van de werkonderbrekingen. Brandweer en ambulancedienst zorgen voor een normale dienstverlening.

Openbaar Vervoer


* De trams, bussen en metro's rijden niet tussen 3.00 en 24.00 uur (met uitzondering van de Stadsmobiel). Na 24.00 gaan de nachtbussen weer rijden. Meer informatie op de site van het GVB.
* De veren tussen Amsterdam Noord en het Centraal Station varen niet tussen 3.00 en 24.00 uur. Fietsers, bromfietsers en voetgangers kunnen gebruik maken van de westbuis van de IJ-tunnel. Automobilisten moeten hierdoor rekening houden met files rond de IJ-tunnel. Na 24.00 gaan de veren weer varen.
* De bruggen en sluizen in Amsterdam worden 24 uur niet bediend. Een achterwacht is aanwezig voor calamiteiten. Binnenwaterbeheer is telefonisch bereikbaar op 020 - 550 3636.

Huisvuil


* In de meeste stadsdelen wordt geen grof- en huisvuil opgehaald. In sommige stadsdelen wordt het huisvuil in plaats van op maandag op dinsdag 28 september opgehaald.

Stadsdelen / burgerzaken


* De loketten van de stadsdelen zijn grotendeels gesloten of slechts minimaal bezet. Op www.loket.amsterdam.nl is wel informatie te raadplegen over burgerzaken.

* Sommige stadsdelen zijn helemaal gesloten, andere werken met een zeer beperkte bezetting.

Diensten en Bedrijven


* Op de kantoren van de Sociale Dienst werken minder mensen, houdt hier rekening mee.

* Het Waterleidingbedrijf garandeert een normale dienstverlening. Eventuele storingen worden maandag gewoon verholpen.
* Ook andere gemeentelijke diensten hebben eventueel een aangepaste bezetting.

Uit overleg met de bonden is gebleken dat veel ambtenaren gehoor geven aan de oproep tot werkonderbreking. Hierdoor kan de gemeentelijke dienstverlening aanstaande maandag niet optimaal worden gegarandeerd.

Algemeen informatienummer gemeente Amsterdam 020 - 624 1111.

© Gemeente Amsterdam