Gemeente Den Haag

september 2004
Chris zegers toont schooljeugd archeologie Den Haag (23 september)

Chris Zegers speelt de hoofdrol in de DVD die de gemeente Den Haag heeft gemaakt voor leerlingen in het basisonderwijs. De DVD 'Achter de scherven van Archeologie' geeft een kijkje achter de schermen van de afdeling Archeologie. Groep 7 en 8 van openbare basisschool Archipel in Den Haag weten binnenkort precies wat er in de bodem van de stad allemaal te vinden is. Op maandag 27 september 2004 om 13.30 uur overhandigt wethouder Bruno Bruins het eerste exemplaar van de DVD aan de kinderen.

Chris Zegers als archeoloog
In de DVD trekt Chris Zegers door de stad en toont de weg van archeologische vondst tot tentoonstelling. De DVD leert de schooljeugd aan de hand van vondsten hoe bijvoorbeeld de bewoners in de Romeinse tijd met het Haagse grondgebied omgingen. Chris kijkt mee met een bodemonderzoek en bezoekt de plek waar vier Romeinse mijlpalen zijn gevonden. Ook daalt hij af naar het depot van het Haagse Stadhuis waar veel vondsten zijn opgeslagen.

Archeo Kist for Kids Den Haag
Wethouder Bruins neemt maandag ook de eerste Archeo Kist for Kids Den Haag in gebruik. De archeologische vondsten in deze interactieve leskist maken de leerlingen wegwijs in het verleden. Met een echte archeologentas om de nek kunnen zij zelf aan de slag met oude potten en scherven. De kinderen voelen even hoe het is om een echte stadsarcheoloog te zijn.

Informatie
Basisschool Archipel is de eerste school waar de leerlingen met de Archeo kist aan de slag gaan. De leskist is na de Archipelschool ook voor andere Haagse scholen beschikbaar. Scholen in Den Haag en andere instellingen kunnen de leskist opvragen bij de afdeling Archeologie van de gemeente Den Haag. Ook de DVD, bestemd voor basisschoolleerlingen in de bovenbouw, is hier te bestellen. Kijk voor meer informatie op www.denhaag.nl/archeologie.