Gemeente Rotterdam

Nr. 40
24 september 2004

Weekberichten 27 september t/m

3 oktober 2004

Wethouder Van Sluis is gastheer en wethouder Van den Anker luncht bij ZakenFestival Rotterdam 2004 Wethouder Wim van Sluis (Haven, Economie, Werkgelegenheid en Milieu) is van 27 t/m 30 september gastheer bij het ZakenFestival dat plaatsvindt in het World Trade Center (WTC) aan het Beursplein 37. Wethouder Marianne van den Anker (Veiligheid en Volksgezondheid) is op woensdag 29 september uitgenodigd voor de lunch in de Rotterdam Hall van het WTC. Het ZakenFestival Rotterdam vindt voor de vijfde keer plaats. Thema van dit jaar is 'De Kunst van Succesvol Ondernemen'. Het Zakenfestival is bedoeld voor MKB-ondernemers die gebruik willen maken van ervaringen van collega's en de kennis van specialisten. Bovendien is dit festival dé ontmoetingsplaats voor ondernemers en overheid. Wethouder Van Sluis zal de volgende tijden als gastheer bij het ZakenFestival aanwezig zijn:

maandag 27 september:

- feestelijke opening en festivallunch van 12:00- 14:00 uur, Rotterdam Hall, WTC
- opening van de jaarvergadering van MKB Nederland van 14:00- 14:25 uur, Erasmusroom (23e etage), WTC

dinsdag 28 september

- dagopening en festivallunch van 12:00- 14:00 uur, Rotterdam Hall, WTC

woensdag 29 september

- deelname forum in workshop 'Palet van het vrouwelijke ondernemerschap' van 14:00- 15:30 uur, Townhall (23e etage), WTC
- Rotterdamse Ondernemersprijs van 16:15 tot 19:00 uur, Rotterdam Hall, WTC

donderdag 30 september

- regionaal Ondernemers Congres 10:00 tot 12:00 uur, Rotterdam Hall, WTC in ontvangstname ING-rapport

(Voor meer informatie: Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam, Projectleider Zakenfestival, Esther Langedoen, tel. 010 - 489 65 63 of 06 - 41 68 48 07)

Wethouder Bolsius aanwezig bij opening Werkroute Schiekade Wethouder Bolsius (o.m. sociale zaken) treedt op maandag 27 september om 12.00 uur op als gastheer bij de officiële opening van het eerste bedrijfsverzamelgebouw in Rotterdam, Werkroute Schiekade aan de Schiekade 830. Binnen Werkroute Schiekade wordt samengewerkt tussen het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI), het Uitvoeringsinstituut Werknemers Verzekeringen (UWV) en Sociale Zaken en Werkgelegenheid Rotterdam (SoZaWe). De opening wordt verricht door de Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, dhr. Henk van Hoof. Aanwezig zijn de heer dhr. Rens de Groot (voorzitter Raad van Bestuur van het CWI) en de heer dhr. Mart Toet (Directeur Sociale Zaken en Werkgelegenheid Rotterdam). Na de officiële opening maakt het gezelschap een rondleiding door het gebouw. (Voor meer informatie: Communicatie Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Han Rouw, tel. 010 - 453 32 22)

Wethouder Janssens aanwezig bij 11e editie Bep van Klaveren Memorial Wethouder Nico janssens (Middelen en Sport) is op maandag 27 september om 19.30 uur aanwezig bij de 11e editie van de Bep van Klaveren Memorial die gehouden wordt in het Topsportcentrum aan het Van Zandvlietplein 20. De hele avond staat in het teken van de legendarische Rotterdamse bokser, die in 1928 in het Amsterdamse Olympisch stadion Olympisch goud won. Op het programma staat o.a. acht amateurspartijen met tegenstanders uit Ierland. Tussen de partijen door treden Lee Touwers, Marc Benz, Belinda en New Timeless op voor gasten uit de sport- en amusementswereld, politiek en het bedrijfsleven. Traditioneel geven de onverslijtbare boksers van de Dutch Windmill club een demonstratie. (Voor meer informatie: organisator Bep van Klaveren Memorial, Ardie den Hoed, tel. 06 - 53 45 05 23)

Wethouder Van den Anker bezoekt Metropolis conferentie in Genève Wethouder Marianne van den Anker (Veiligheid en Volksgezondheid) bezoekt op 28 en 29 september de Metropolis conferentie in Genève. Metropolis wordt jaarlijks gehouden en is een internationaal platform voor onderzoekers en (overheids)deskundigen die zich bezig houden met vraagstukken op het terrein van migratie, integratie en grotestedenbeleid. Wethouder Van den Anker zal o.m. een inleiding geven voor de workshop "Governance and the role of Islamic organisations". Tijdens de workshop, die voorbereid is door de gemeente Rotterdam, wordt ingegaan op de actuele situaties. De vertegenwoordigers van Oostenrijk, Canada, Engeland en Marokko nemen deel aan de workshop. (Voor meer informatie: Communicatie Bestuursdienst, Ingeborg Hoogveld, tel. 010 - 417 26 52)

Wethouder Bolsius bezoekt bewoners Oude Westen
Wethouder Bolsius (o.m. wijken en buitenruimte) brengt op dinsdag 28 september om 13.00 uur een bezoek aan de bewoners van het Oude westen in het kader van het najaarsoffensief Oude Westen. Tijdens het najaarsoffensief Oude Westen bezoeken afwisselend Wethouder Bolsius en Wethouder Van den Anker samen met stadsmarinier Jan de Kloet verschillende bewoners om te horen wat zij van hun wijk vinden. Na een veegactie van een werkgroep van bewoners trakteert Wethouder Bolsius de harde werkers op een schaal met broodjes en praat met de bewoners over hun wijk. Tijdens het bezoek tonen de bewoners foto's van hun wijk waarmee zij kwaliteiten of ergernissen in de wijk laten zien. (Voor meer informatie: Communicatie Rotterdam Centrum Veilig, Karin van Reeuwijk, tel. 06 - 53843901)

Wethouder Janssens aanwezig bij lancering Schaakacademie.nl Wethouder Nico Janssens (Middelen en Sport) is op dinsdag 28 september van 14.00 tot 15.00 uur in de Burgerzaal van het stadhuis aanwezig bij de lancering van de Schaakacademie.nl. Schaakacademie.nl is een website die de mogelijkheid biedt om online kinderen en volwassen schaken te leren. Tijdens de bijeenkomst waarbij Hans Böhm gastheer is, is een virtuele schaaktraining te volgen tussen een aantal Rotterdamse basisscholen en topschaakster Bianca Muhren. Een online schaakpartij tussen wethouder Janssens en raadslid Manuel Kneepkens staat ook op het program. Schaakacademie.nl is een unieke mogelijkheid om kinderen en volwassenen online (beter) te leren schaken. (Voor meer informatie: Communicatie Nathalie van den Boom, tel. 010 - 417 38 60)

Wethouder Bolsius opent Tillemakade
Wethouder Bolsius (o.m. buitenruimte) verricht op woensdag 29 september om 13.30 uur de officiële opening van de buitenruimte van de Tillemakade aan de Posthumalaan tussen het Luxortheater en metrostation Rijnhaven. De Tillemakade is het eerste project dat wordt opgeleverd in de zogeheten 4x3 aanpak voor de buitenruimte. Met deze aanpak beoogt het gemeentebestuur met 3 eenvoudige acties 4 markante plekken in de openbare ruimte van Rotterdam om te vormen tot plekken die er weer mogen zijn. Kenmerkend voor deze acties is dat ze praktisch en concreet zijn en niet al te veel voorbereiding vragen. Ze worden uitgevoerd op intensief gebruikte plekken in de stad, die voor een aanzienlijk deel het Rotterdamse imago bepalen. Op deze manier moet binnen korte tijd en met relatief kleine ingrepen de uitstraling en kwaliteit van de buitenruimte worden verbeterd. (Voor meer informatie: Communicatie dS+V, Petra Eilts, tel. 010 - 489 55 55)

Wethouder Janssens opent conferentie 'De toekomst van de sector' Wethouder Nico Janssens (Middelen en Sport) opent op woensdag 29 september om 13.30 uur de conferentie 'De toekomst van de sector' die gehouden wordt in het Grand Hotel Karel V aan de Geertbolwerk 1 in Utrecht. Organisator is A&O fonds gemeente. Op de conferentie wordt ingegaan op de veranderingen waarmee de gemeenten de komende jaren te maken krijgen. Aan de hand van de volgende vier inleidingen: gemeente als beleidsinstantie, de gemeente als hulpverlener, de gemeente als werkgever en de rol van P&O (personeel en organisatie) wordt ingegaan en gediscussieerd over de verschillende rollen van de gemeenten. De conferentie is mede georganiseerd vanwege het feit dat de drijvende kracht achter het fonds, de heer J. Buissink, na 17 jaar het fonds gaat verlaten. Wethouder Janssens is van dit fonds vertegenwoordiger van het College voor Arbeidszaken. (Voor meer informatie: A&O fonds gemeente, George Evers, tel. 070 - 373 88 45)

Stefan Hulman opent Nederlandse culturele week in Kaapverdië Van donderdag 30 september tot en met maandag 4 oktober verblijft wethouder Hulman (o.m.Kunstzaken) in Praia, de hoofdstad van Kaapverdië. Hij zal daar de Nederlandse Culturele week openen. Ruim veertig Rotterdamse kunstenaars reizen ook naar Kaapverdië om daar op te treden en workshops te verzogen. Zo zullen ondermeer leden van het Doelenensemble een optreden verzorgen. Wethouder Hulman zal ook besprekingen voeren met de burgemeester van Praia over culturele uitwisselingen in de toekomst. Ook zal de wethouder overleggen met de Kaapverdiaanse minister van Buitenlandse Zaken, Victor Manuel Barbosa Borges, over de relatie tussen de gemeente Rotterdam en Kaapverdië. (Voor meer informatie: Communicatie Bestuursdienst, Lennart de Jong, tel. 010 - 417 35 11)

Burgemeester Opstelten spreekt bijeenkomst De Dialoog Burgemeester mr. Ivo Opstelten spreekt op donderdag 30 september om 19.30 uur in de Burgerzaal van het stadhuis tijdens de landelijk afsluiting van De Dialoog. Het landelijk project van De Dialoog over homoseksualiteit, religie, levenbeschouwing en ethiek is een samenwerkingsverband van COC, Islam & Burgerschap, St. Yoesuf en het Humanistisch Verbond. Het project heeft tot doel het bevorderen van de onderlinge verstandhouding tussen homo's, lesbo's, biseksuelen en vertegenwoordigers en gelovigen van verschillende geloofsgemeenschappen. Tijdens de avond krijgt fractievoorzitter van D'66 in de Tweede kamer, de heer B.O. Dittrich, de "Extra Bemoei je ermee prijs" uitgereikt. Het toekomstperspectief van De Dialoog voor de komende jaren komt ook aan de orde. (Voor meer informatie: Projectleider Humanisch Verbond, dhr. E. Huijg, tel. 020 - 521 90 00)

Wethouder Pastors overhandigt sleutel duizendste woning in Nesselande Wethouder Marco Pastors (Fysieke Infrastructuur) overhandigt op zaterdag 2 oktober om 14.00 uur samen met dagelijks bestuurder Marijke Sedney van de deelgemeente Prins Alexander de sleutel van de duizendste woning van Nesselande aan de nieuwe bewoners. De overhandiging vindt plaats in het Informatiecentrum aan de Groeneweg 6, tijdens het Woonfeest Nesselande. Het Woonfeest Nesselande is de eerste activiteit van de Stichting Woonpromotie Rotterdam. In deze Stichting zijn de krachten van de projectontwikkelaars/bouwers en makelaars in Rotterdam gebundeld om de 3000 jaarlijks te bouwen nieuwbouwwoningen overzichtelijk te kunnen aanbieden. Tijdens het Woonfeest is informatie beschikbaar over de nieuwe ontwikkelingen in Nesselande. (Voor meer informatie: Communicatie Gemeentewerken, Saskia Rietvelt, tel. 010 - 489 66 42)

En verder..
houdt wethouder Lucas Bolsius (o.m. Buitenruimte) op donderdag 30 september om 9.00 uur een openingstoespraak met als thema 'De G4 in Europa' tijdens de workshop "European Urban Projects: Lessons for the Future" in Brussel. De workshop vindt plaats in het kader van de vergadering van het Comité van Regio's in Brussel. (Voor meer informatie: Communicatie Be4stuursdienst, Karín Fraai, tel. 010 - 417 21 61)

neemt wethouder Marianne van den Anker (Veiligheid en Volksgezondheid) op donderdag 30 september tussen 10.45 - 12.00 uur in de Burgerzaal van het stadhuis de ambtseed af van medewerkers die in dienst zijn getreden bij de gemeente Rotterdam. Bij het afleggen van de eed belooft de nieuwe medewerker o.m. zijn taken eerlijk, getrouw en nauwgezet te vervullen. Hierdoor is de Rotterdamse ambtenaar zich bewust van zijn bijzondere functie en positie. (Voor meer informatie: Rotterdam Academie: Joan Coert, tel. 010 - 417 38 86)

noot voor de redactie/

Gemeente Rotterdam