Gemeente Bladel

> Inspraak herbouw flats Antoon Coolenlaan

---

Inspraak herbouw flats Antoon Coolenlaan te Bladel

Van 27 september tot en met 25 oktober 2004 is er gelegenheid om schriftelijk of mondeling te reageren op het herstructureringsplan voor de flats aan de Antoon Coolenlaan te Bladel. Woningstichting De Zaligheden te Eersel is van plan om de bestaande 4 flats gefaseerd te slopen en hiervoor 3 nieuwe flats terug te bouwen. Het nieuwe plan voldoet niet aan de eisen van het geldende bestemmingsplan Noord '71. Het gemeentebestuur is voornemens om aan dit project medewerking te verlenen door aanpassing van het bestemmingsplan of een vrijstellingsprocedure op grond van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Gedurende de inspraakperiode is het plan in te zien bij de Centrale Balie in het gemeentehuis. Met de bewoners van de flats heeft intensief overleg plaatsgevonden.

Het project

Omdat de huidige 4 flats (96 appartementen) van onvoldoende kwaliteit zijn, heeft Woningstichting De Zaligheden na overleg met de huurders besloten deze flats te slopen en 3 moderne, comfortabele flats met 108 appartementen te bouwen. Bij de stedenbouwkundige opzet is zoveel mogelijk aangesloten op de bestaande situatie, omdat deze een goede basis vormt voor een goede woonsituatie voor de bewoners en de omgeving (zie schets). De nieuwe flats worden voorzien van liften en halfverdiepte parkeerplaatsen. De appartementen zijn zowel geschikt voor de huisvesting van jongeren als ouderen. Omdat er één flat minder wordt gebouwd en er minder parkeerplaatsen in de openbare ruimte komen, is er meer plaats voor groen. De start van de eerste fase van de sloop - nieuwbouw is medio 2006 gepland. Naar verwachting is het totale project in het voorjaar van 2010 gereed.

Inspraak en informatie

Het gemeentebestuur wil voor dit project vrijstelling verlenen op grond van artikel 19, lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Gelijktijdig wordt deze nieuwe ontwikkeling in het nieuwe komplan voor de kern Bladel opgenomen. Voordat de vrijstellingsprocedure én bestemmingsplanherziening start, krijgt iedereen de gelegenheid om een inspraakreactie te geven op het plan.

De uitgebreide informatie over dit project is te zien in de informatieruimte in de hal van het gemeentehuis. Tot uiterlijk 25 oktober 2004 kunt u zowel mondeling als schriftelijk een inspraakreactie kenbaar maken. Een mondelinge reactie kunt u doorgeven aan de Centrale Balie. Een schriftelijke reactie kunt u sturen naar het college van burgemeester en wethouders, Postbus 11, 5530 AA te Bladel. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met de heer C. van Hintum van de afdeling Ruimtelijke Ordening en Grondzaken, tel. 361691.


---