Ingezonden persbericht


Stichting Poprevival

BACK HOME
Persbericht, 26 september 2004

POPREVIVAL BACK HOME WAS WARM, WOELIG MAAR WEERGALOOS

Hardenberg-, 'Vraag niet hoe het kan, maar geniet ervan'. Dat was zo ongeveer de sfeer tijdens de naborrel tussen de zes Back Home-deejays en de medewerkers van de Evenementenhal Hardenberg na afloop van de zeer succesvolle Poprevival Back Home, die afgelopen zaterdag (25-9) voor de zevende keer in successie werd gehouden. Weer werd Back Home een feest der herkenning, weer kwamen muziekliefhebbers in grote getale naar de Evenementenhal en weer slaagden de deejays erin alle muzikale genres uit the seventies voor het voetlicht te brengen zowel in audio maar ook in videoclips. Er was maar één veel besproken item en dat was de tropische temperatuur in de Klepperzaal. De nagenoeg 2000 bezoekers van Back Home VII waanden zich op een tropical party. Voor de toekomst is er overigens al een oplossing voor dit 'tropische' probleem gevonden.

Het was even wennen voor de bezoekers toen men in de schitterend ingerichte hal het podium ontdekte waarop voor tonnen aan hypermoderne audiovisuele elektronica was opgesteld. Een nieuw discomeubel, een zogenaamde intelligente lichtshow met louter bewegend licht, een projectiescherm van 4 x 4 meter camera's in de nok van de hal, videoclips, animaties en een heuse cameraman on stage waren nieuwe onderdelen van Back Home. En ze bleken stuk voor stuk een schot in de roos. Back Home deejay Roel Zweers: "Camera's doen wonderen en zijn leuk voor ons evenement. Doordat ze enorm kunnen inzoomen op de massaal dansende menigte ontstond er al snel een sfeertje van zwaaiende en lachende mensen die zichzelf op het grote scherm zagen. En wij als deejays natuurlijk terug zwaaien. Sommigen deden werkelijk alles om maar even in beeld te komen. Lachen was dat. Volgens ons voegde het video-aspect echt iets toe aan het evenement, hoewel Back Home natuurlijk blijft gaan om de muziek en onze gasten. We gaan onze doelstelling -jaarlijks een fijne ontmoeting tussen de deejays, de muziek en het publiek uit the seventees- niet uit het oog verliezen door technisch geweld of nóg meer videospektakel. Komt bij dat we de entree niet duurder willen maken. Het moet voor de bezoekers wel een betaalbaar 'geintje' blijven natuurlijk."

Tijdens de grote finale rond 02.00 uur werd massaal een muzikaal eerbetoon gebracht aan André Hazes waarbij ook nog een groet werd gebracht aan de overleden Back Home-deejay Gerrit Jan Zagers. De zes Back Home-diskjockeys Cor Hoeben, Gert Tack, Charles Fontijn, Dick Zwiers, Henk Smit en Roel Zweers van de voormalige Hardenbergse discotheken The Castle, Papillon en The City kunnen, samen met de medewerkers van de Evenementenhal Hardenberg, terug kijken op een zeer geslaagde Poprevival Back Home VII.

Back Home VIII staat inmiddels op de planning. Locatie; Evenementenhal Hardenberg, datum: zaterdag 24 september 2005.

Einde persbericht.

Ingezonden persbericht