Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


27 september 2004


Munitie aangetroffen door spelende kinderen.

In het afgelopen weekend werd in Elburg en Harderwijk munitie aangetroffen door(spelende) kinderen. In dit geval ging het om een mortiergranaat en een oefenraket. In het eerste geval werd de munitie gevonden door een 14-jarige jongen die met een metaaldetector naar waardevolle spullen zocht. Gelukkig was er een volwassene bij aanwezig die hem op het gevaar wees en verdere actie ondernam. In Harderwijk vonden vier tieners een projectiel in het buitengebied en hebben daar zelfs mee lopen gooien. Een buurtbewoner zag dit en waarschuwde de jongeren voor hun gevaarlijke daad, waarna de politie werd gebeld.


Om ongelukken te voorkomen, adviseert de politie dringend de volgende punten in acht te nemen bij het aantreffen van een projectiel:
1) raak het projectiel niet aan

2) blijf op een veilige afstand van het projectiel
3) waarschuw metéén de politie

4) wijs kinderen op de risico's van het gebruik van een metaaldetector


Wapenveld - inbraak sportcomplex.

In de nacht van zaterdag op zondag (25/26-09) werd er ingebroken in een sportcomplex aan de Revelingseweg. De dader verschafte zich de toegang door het forceren van een draairaam aan de voorzijde van het gebouw. In de kantoorruimte werd een bureaukast opengebroken. Een ruit werd ingeslagen om toegang te krijgen tot de kassaruimte en het zwembadterras. In het pand werden meerdere deuren geforceerd bij de zoektocht naar buit. Er ontstond een forse schade door de inbraak. Ontvreemd werden een geldbedrag en een digitale onderwatercamera.


Oldebroek - verkeersongeval.

Op zondag (26-09), rond 19.15 uur, verleende een 21-jarige automobilist uit 't Loo geen voorrang aan een van rechts komende 47-jarige automobilist uit Elburg De 21-jarige bestuurder reed over de Vreeweg, zag de Elburger te laat en raakte diens auto aan de linkerachterzijde. Door de klap werd de auto opzij geslagen en kwam tot stilstand tegen een boom. De bestuurder klaagde over pijn in zijn rechterbeen en de passagier vervoegde zich ivm nekklachten bij de huisarts. De auto werd total loss weggesleept door een bergings-bedrijf. De 21-jarige automobilist kan ivm de te hoge snelheid een proces-verbaal tegemoet zien.


Elpeet - overstekend hert veroorzaakt verkeersongevallen.
Een 48-jarige motorbestuurder uit Almere kon op zondag (26-09), rond 11.45 uur, een overstekend hert op de Hooiweg niet ontwijken. De man raakte het hert aan de achterzijde waarop het hert de passagiere op de motor raakte. De 44-jarige vrouw, eveneens uit Almere, werd enkele meters weggeslingerd en kwam in de hei terecht. Ze klaagde over een pijnlijke schouder op. De man kwam hierdoor ook ten val en liep daardoor pijnlijke spieren op.
Een tweede motorrijder, een 32-jarige man uit Zaandam, zag het ongeluk gebeuren en moest krachtig remmen waardoor hij ten val kwam. De man werd met een dikke knie voor controle meegenomen naar het ziekenhuis te Harderwijk. Beide motoren raakten beschadigd.


Harderwijk - 4-jarig jongetje gewond.

Op zondag (26-09), rond 18.40 uur, rende een 4-jarig jongetje uit Harderwijk plotseling
de Alberdingk Thijmlaan op. Een 44-jarige automobiliste uit Harderwijk kon hem niet meer ontwijken. Het jongetje werd een aantal meters meegesleurd. Het kind werd ter observatie per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Harderwijk.


Harderwijk - inbraak woning.

Tussen vrijdag en zondag (24/26-09) werd er ingebroken in een woning aan de Tonselsedreef. De dader heeft zich de toegang verschaft door het open wrikken van de
tuindeuren. De gehele woning werd doorzocht. Ontvreemd werden onder meer een videorecorder, mobiele telefoon, creditcard en een paspoort.


Ermelo - jongeren houden "open huis".

Op zaterdagavond (25-09) hebben jongeren uit Ermelo "open huis" gehouden in hun nieuwe onderkomen aan de Horsterengweg. Nadat ze de afgelopen weken veel energie hadden gestoken in het opknappen daarvan, was het nu tijd voor een feestje. Vrienden, ouders en de wijkagent werden uitgenodigd en met een barbecue werd het vernieuwde onderkomen in een gezellige sfeer ingewijd.


EINDE BERICHTEN

Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --