Gemeente Rotterdam

Nr. 125
27 september 2004

Samenwerking rond Werk en Inkomen - Werkroute Schiekade open

De Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Henk van Hoof heeft vandaag Werkroute Schiekade officieel geopend. In dit bedrijfsverzamelgebouw (BVG) wordt samengewerkt door het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI), het Uitvoeringsinstituut Werknemers Verzekeringen (UWV) en Sociale Zaken en Werkgelegenheid Rotterdam (SoZaWe). Werkroute Schiekade is het eerste BVG in Rotterdam. Er volgen er nog drie, in Rotterdam Centrum/West, Rotterdam Zuid/West en Rotterdam Zuid/Oost.

Werkzoekenden en werkgevers kunnen binnen Werkroute Schiekade terecht met alle vragen op het gebied van werk en inkomen. Belangrijke uitgangspunten voor de gezamenlijke dienstverlening zijn dat werk boven inkomen gaat en dat de klant centraal staat.

Dienstverlening
Het CWI biedt binnen Werkroute Schiekade al zijn diensten aan. Het UWV heeft in eerste instantie reïntegratiecoaching en casemanagement WW in het BVG onder gebracht. Daarnaast geeft het UWV informatie en advies aan onder andere arbeidsgehandicapten. SoZaWe heeft naast het district Noord, de afdeling Schuldhulpverlening en de afdeling Inburgering in het gebouw ondergebracht.

Opening
De wethouder van Sociale Zaken, Wijken en Buitenruimte, Lucas Bolsius was gastheer tijdens de opening. Na de opening door de staatssecretaris Henk van Hoof voerde de voorzitter van de raad van bestuur van het CWI, Rens de Groot het woord. Het officiële programma werd afgesloten door Mart Toet, algemeen directeur SoZaWe Rotterdam.

Noot voor de redactie/