Ingezonden persbericht


PERSINFORMATIE

Samsung SyncMasters met contrastratio van 1000:1 bieden loepzuiver en kleurrijk beeld

Samsung introduceert TFT-monitoren met MagicContrast"

Delft, 27 september 2004 - Samsung Electronics, wereldwijd toonaangevend in IT-producten, introduceert zeven TFT-monitoren met de hoogste contrastratio van dit moment, namelijk 1000:1. De monitoren zijn uitgerust met het zogenoemde MagicContrast" en bieden hierdoor maar liefst 25% meer contrast dan de luxe TFT-beeldschermen die nu verkrijgbaar zijn.

Met een contrastratio van 1000:1 kunnen films voortaan op een TFT-scherm in bioscoopkwaliteit worden bekeken. Vooral bij donkere beelden en films komt deze hoge contrastratio tot zijn recht. De MagicContrast"-technologie levert nóg scherpere beelden en diepere kleuren op en geeft zeer fijne contouren in het beeld loepzuiver weer. Gebruikers kunnen hierdoor prettiger tekst en grafische beelden op het beeldscherm bekijken. Vermoeidheidsverschijnselen zoals brandende ogen zijn dan ook - zelfs bij lange werktijden - voorgoed verleden tijd.

De 1000:1-technologie van Samsung zal onder de naam MagicContrast" fasegewijs in alle TFT-schermen in de T- en P-serie uit het hogere segment worden geïntegreerd. De modellen 173P, 193P en 910T uit de SyncMaster-serie zijn vanaf september beschikbaar. In november zullen zowel de SyncMaster 17-inch TFT-monitoren 711T en 720T als de SyncMaster 19-inch TFT-monitoren 912T en 920T worden uitgerust met de 1000:1-technologie.

Samsung Electronics
Samsung Electronics is wereldwijd toonaangevend in geheugenchips, telecommunicatie, digitale media en digitale convergentietechnologie en behaalde in 2003 een totale omzet van US$ 36,4 miljard en een nettowinst van US$ 5 miljard. Bij de onderneming zijn 88.000 medewerkers actief op 89 locaties in 46 landen. Samsung bestaat uit zes business units: Corporate Technology Operation, Digital Appliance Business, Digital Media Business, LCD Business, Semiconductors Business en Telecommunication Network Business. De Koreaanse onderneming is s werelds grootste fabrikant van kleurenbeeldschermen, kleurentelevisies, geheugenchips, TFT-LCD displays en videorecorders en is een van de snelst groeiende merken ter wereld. In de Benelux brengt Samsung Electronics Benelux telecommunicatieproducten, PC-randapparatuur, consumentenelektronica en huishoudelijke apparaten op de markt. Op de vestigingen in Delft en het Belgische Wommelgem werken circa 100 mensen. Meer informatie over Samsung is te vinden op www.samsung.nl.



Ingezonden persbericht