Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Elst - verdacht trio opgepakt na inbraak en diefstal
Publicatiedatum: 27-09-2004

Drie Amsterdammers, een van 19 en twee van 21 jaar, zijn in de nacht van zondag op maandag door de politie aangehouden op de Dorpsstraat in Elst. Het trio wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de diefstal vanaf een bouwterrein aan de Dorpsstraat en een bedrijfsinbraak. De politie kwam de Amsterdammers op het spoor nadat door getuigen gezien was dat er zich verdachte personen op een bouwterrein aan de Dorpsstraat zouden bevinden. Op weg daar naartoe zagen agenten het drietal in verboden richting over de Dorpsstraat in een auto rijden. Bij controle werden onder meer inbrekerswerktuigen aangetroffen, waarop het drietal werd aangehouden. Later bleek dat er bij een bedrijf aan de Dorpsstraat ook was ingebroken. Onderzocht wordt of de Amsterdammers hier ook betrokken zijn geweest. De drie verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Herveld - fietser (11) aangereden en gewond

Publicatiedatum: 27-09-2004

Een 11-jarige jongen uit Herveld is zondagmiddag op de Bredestraat, nabij de Verbindingsweg in zijn woonplaats gewond geraakt bij een verkeersongeval. De jongen werd rond half vier aangereden door een 20-jarige automobilist, een plaatsgenoot van het slachtoffer. Volgens de verklaring van het slachtoffer zou hij vanaf de Bredestraat de kruising zijn opgereden. De automobilist had verklaard dat de jongen midden op de weg fietste. In een poging de jongen rechts voorbij te rijden ontstond een aanrijding, waarbij de fietser vermoedelijk een hersenschudding opliep. De jongen is naar het ziekenhuis gebracht en moest een nacht ter observatie blijven. De precieze toedracht wordt nader onderzocht door de verkeersongevallendienst van de politie.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Groessen - Duivense gewond na val van fiets

Publicatiedatum: 27-09-2004

Op de Dorpsstraat in Groessen is zondagmiddag een 80-jarige vrouw uit Duiven gewond geraakt na een val van haar fiets. De vrouw reed rond twee uur op de fiets over de Dorpsstraat en zou tijdens het rijden een betonnen afscheidingsrand tussen het fietspad en de rijbaan hebben geraakt. Daardoor zou ze zijn gevallen waarbij de verwondingen aan het gezicht had opgelopen. De Duivense is per ambulance naar het ziekenhuis in Zevenaar gebracht.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Elst - gladde banden mogelijk oorzaak van ongeval
Publicatiedatum: 27-09-2004

Gladde banden zijn er vermoedelijk de oorzaak van geweest dat een 22-jarige vrouw uit Herveld zondag tegen een lantaarnpaal strandde in Elst. Dat is de voorlopige conclusie van de politie, die bij het ongeval geroepen werd. De Herveldse zelf kwam bij het ongeval met de schrik vrij. Omstreeks tien uur zondagochtend werd bij de politie gemeld dat er een lantaarnpaal zou zijn aangereden op de Valburgseweg in Elst. De Herveldse verklaarde later tegenover de politie dat ze bij het nemen van een s-bocht de macht over het stuur was verloren, waarna ze tegen een lantaarnpaal botste. Agenten die een onderzoek instelden naar de oorzaak van het ongeval constateerden dat er op de banden van de auto erg weinig profiel zat. De auto van de Herveldse werd voor technisch onderzoek veilig gesteld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Zevenaar - verkeerscontroles

Publicatiedatum: 27-09-2004

In Babberich, Didam en Zevenaar zijn zondag door het verkeershandhavingsteam van de politie verkeerscontroles gehouden. Hieronder een overzicht:

- Tussen 20.30 en 22.00 uur werd gecontroleerd op de Babberichseweg in Babberich een alcoholcontrole gehouden. Ruim 120 bestuurders moesten een blaastest afleggen. Dat leverde twee drankrijders op, met een hoogste alcoholpromillage van 0,77 (anderhalf maal zoveel als is toegestaan).

- In Didam werd tussen 16.30 en 18.00 uur gecontroleerd op de Wilhelminastraat. In totaal 20 bestuurders gingen op de bon omdat ze geen gordel droegen. Daarnaast werden drie bromfietsers bekeurd omdat ze op opgevoerde brommers reden. Voor het overschrijden van de maximum snelheid werden nog eens achttien bestuurders bekeurd. Hoogst gemeten snelheid daarbij bedroeg 80 km/u, terwijl daar maximaal 50 gereden mag worden.

- Op de Ringbaan-Noord in Zevenaar werd tussen 18.10 en 20.10 gecontroleerd. Dat leverde 35 bekeuringen op wegens te hard rijden (hoogst gemeten snelheid: 90 km/u terwijl 50 daar de limiet is). Van de 450 gecontroleerde automobilisten kregen er elf een bon omdat ze geen gordels droegen. Voor overige overtredingen werden nog eens acht bekeuringen uitgeschreven. Dat was onder meer voor onjuiste verlichten, rijden door rood licht en het voeren van mistverlichting binnen de bebouwde kom.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden