Nationale-Nederlanden


Joost Blokland winnaar 10e Nationale-Nederlanden Trappenloop
27-09-2004

Joost Blokland heeft vanmiddag de 10e Nationale-Nederlanden Trappenloop gewonnen. In een tijd van 6:34 minuten passeerde de atleet als eerste de finish op de 37e verdieping van het 150 meter hoge kantoorgebouw van Nationale-Nederlanden in Rotterdam. Hij verbrak daarmee zijn eigen oude record van 6:47 minuten uit 2002. Als tweede finishte Mark Kwakernaak met een tijd van 6:39 minuten. Evert Gielen eindigde in 6:46 minuten als derde. Marleen van der Graaff was in 8:36 minuten de snelste dame.
Het deelnemersveld werd aangevoerd door Olympische medaillewinnaars Johann Olav Koss (4x goud schaatsen) Ellen van Langen (goud 800 meter), Marit van Eupen (brons roeien) en de 800 meter specialisten Letitia Vriesde en Bram Som. Naast de Wedstrijdcategorie waren nog de categorieën Verzekeringsadviseurs en ING-medewerkers.
Bij de verzekeringsadviseurs was Corné Klein van Ass. & Adv. Centr. Oosterveer als eerste boven met een tijd van 7:44 minuten. Beste dame in deze categorie was Mieke van Staalduinen van Meeùs in 10:21 minuten. In de race voor de ING-medewerkers was Norman Kock de snelste met 7:53 minuten. Beste bij de dames was Marian Visser met 9:01 minuten.

Aan het einde van de wedstrijden overhandigde Willem van Es lid van de directie van Nationale-Nederlanden een cheque van EUR 15.000 aan Right To Play, vertegenwoordigt door Johann Olav Koss. Right To Play brengt sport- en spelprogramma's naar kinderen in achtergestelde gebieden. Sport en spel leveren een essentiële bijdrage aan de emotionele en sociale ontwikkeling van deze kinderen. Het bedrag is tot stand gekomen door een donatie van alle deelnemers van EUR 0,01 per traptrede (745). Nationale-Nederlanden verdubbelde dat bedrag.

Delftse Poort is met 150 meter het hoogste kantoorgebouw van Nederland. Het parcours van de Nationale-Nederlanden Trappenloop beslaat 1.471,8 meter en telt 745 traptreden.