Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


27 september 2004


Vervelend verjaardagscadeau voor automobiliste.
Op zondag (26-09) vond er rond 20.25 uur een verkeersongeval plaats op de kruising
Kayersdijk en Laan van Malkenschoten. Een 19-jarige automobiliste uit Utrecht gaf geen voorrang aan een automobiliste uit Apeldoorn, die op deze dag haar 21ste verjaardag vierde.
De Apeldoornse reed op de Kayersdijk en haar auto werd in de flank geraakt. Door de klap botste ze tegen de mast van de verkeerslichten. Beide vrouwen bleven ongedeerd.
De auto's moesten worden weggesleept door een bergingsbedrijf.


Drankrijder betrapt.

Op zondag (26-09) vloog rond 21.50 uur een 25-jarige bestuurder van een brommobiel uit
de bocht op de Laan van Zevenhuizen thv de Parelvissersstraat. Het brommobiel bleef vervolgens steken op een betonblok. De Apeldoorner bleek onder invloed van alcohol en blies een promillage van 2,6. Hij kreeg een rijverbod van 15 uur opgelegd en een proces-verbaal uitgereikt.


Kop-staartbotsing.

Op zondag (26-09) vond er rond 14.20 uur een kop-staartbotsing plaats op de Zutphensestraat. Een 42-jarige Apeldoornse automobilist reed over genoemde straat in de richting van de A50. Voor hem reden twee auto's. De voorste auto, bestuurd door een
49-jarige vrouw uit Sleen remde voor een overstekende fietser. De tweede automobilist, een 40-jarige man uit Epe, wist zijn auto op tijd tot stilstand te brengen maar de Apeldoorner lukte dat niet en botste op de Epenaar waardoor deze op de stilstaande auto uit Sleen botste .
De Apeldoorner had pijnklachten in schouder, onderarm en sleutelbeen en werd ter plaatse behandeld door ambulancepersoneel. De man bleek tevens nog een boete van ongeveer
E 900,- te moeten betalen en werd ter afhandeling meegenomen naar het politiebureau.


Keukenbrandje.

Op zondag (26-09) ontstond er rond 17.40 uur een keukenbrandje aan de Ravenweg.
De 45-jarige bewoner was aan het koken en liep vervolgens even weg. Het eten vloog in brand met als gevolg veel rook en roetvorming in de gehele woning. De brandweer kwam ter plaatse om de brand te blussen. Betrokkene bleek niet tegen brandschade te zijn verzekerd.


Woning- en schoolinbraak

Een 47-jarige bewoner van de Wieselse Kampweg deed aangifte van inbraak in zijn woning. In de nacht van zaterdag (25/9) op zondag (26/9) heeft men het slot van de achterdeur geforceerd en uit de woning onder meer een Philips plasmascherm gestolen.
Maandagochtend (27/9) kreeg de politie rond 00.45 uur een melding dat er mogelijk werd ingebroken bij de Rietendakschool aan de Zilverweg. Bleek bij een dependance aan de zijde van de IJzerweg te zijn en de inbreker heeft na het vernielen van een ruit in ieder geval een computer meegenomen. Of er meer gestolen is was op dat moment niet duidelijk. De ruit werd afgedicht en een onderzoek naar de verdachte had geen resultaat.


Brand in zeecontainer met vloerbedekking.

Op zondag (26-09) kreeg de politie 18.55 uur melding dat er een zeecontainer, gevuld met vloerbedekking, in brand stond aan het Kanaal Noord en dat de brandweer reeds ter plaatse aan het blussen was. Zeer waarschijnlijk is de gehele inhoud van de container verloren gegaan.
Een naburig gelegen pand liep door de brand schade aan de gevel op. De politie heeft de brand in onderzoek.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52


---- --