Algemene Onderwijsbond

Persbericht

WERKGEVERS EN WERKNEMERS STEUNEN BEROEPSVERENIGING VAN ONDERWIJSADVISEURS

27 september 2004

De Algemene Onderwijsbond AOb en de Onderwijsbond CNV gaan samenwerken bij het versterken van de beroepsgroep Onderwijsadviseurs. Ook de landelijke werkgeversorganisatie van de onderwijsbegeleidingsdiensten EDVENTURE doet mee. Hiermee is de Beroepsvereniging Van Onderwijs Adviseurs (BVOA) een feit.

De BVOA is samengesteld uit de sectoren van onderwijsadviseurs van de deelnemende organisatie en zal als zelfstandig samenwerkingsverband van Onderwijsadviseurs functioneren. Als zodanig is de BVOA gesprekspartner in het brancheoverleg over de inhoudelijke ontwikkeling van het vak van onderwijsadviseur. Het lidmaatschap van de BVOA staat open voor alle onderwijsadviseurs die aangesloten zijn bij Onderwijsbond CNV of de Algemene Onderwijsbond (AOb).

Het samenwerkingsverband BVOA zal zich als een beroepsvereniging richten op het versterken van de kwaliteit van het beroep onderwijsadviseur. De BVOA zal zich daartoe niet alleen bezig houden met zaken als kerncompetenties van de onderwijsadviseurs, maar vooral ook met het bevorderen van de interactie tussen collega's.

Het samenwerkingsverband BVOA zal een register inrichten voor hen die duidelijk aantonen te beschikken over de gestandaardiseerde kwaliteitseisen waarop een onderwijsadviseur bevraagd kan worden. Dit betekent dat de BVOA binnen de branche in samenwerking met relevante partners zoals de werkgeversorganisatie EDVENTURE op termijn als kwaliteit bewakende instantie wil komen tot het formeel certificeren en registreren van onderwijsadviseurs.

Verder zal de BVOA zich richten op het oprichten van intervisiegroepen, scholing en professionalisering van onderwijsadviseurs.

Noot voor de pers,