VAN ZANDBEEK CORPORATE COM.

Telfort verontwaardigd over besluit op het bezwaar NMa

Persstatement Telfort B.V.

Amsterdam, 27 september 2004, Telfort is zeer verontwaardigd over het besluit op het bezwaar dat de NMa vandaag bekend heeft gemaakt. Volgens de NMa zou Telfort (toen nog O2 Netherlands B.V.) evenals de andere mobiele aanbieders in 2001 de Mededingingswet hebben overtreden door onderling af te stemmen over de dealervergoeding voor de verkoop van mobiele telefonie. Telfort heeft altijd geheel zelfstandig deze vergoeding bepaald. Telfort had al eerder formeel bezwaar gemaakt tegen het besluit alsmede tegen de hoogte van de boete.

Telfort is het niet eens met het besluit op het bezwaar van de NMa en de daaruit voortvloeiende boete van EUR 4.492.000. Telfort zal zich dan ook ferm tegen het besluit verzetten door in beroep te gaan bij de Rechtbank Rotterdam.

Volgens Ton aan de Stegge, CEO van Telfort, vaart Telfort een geheel eigen koers en heeft dit ook altijd gedaan. Aan de Stegge: 'De dealervergoeding van Telfort is altijd geheel zelfstanding bepaald. Wij plegen op dit terrein geen overleg met andere partijen. De NMa heeft dit uiteraard niet kunnen bewijzen. We accepteren het besluit niet en vragen een onafhankelijke rechter te oordelen over deze kwestie. Wij bestempelen de boete als onzinnig.'

De telecommarkt is een zeer concurrerende en transparante markt. Door dit gegeven gecombineerd met een onafhankelijke en wendbare organisatie, is Telfort in staat snel te reageren met concurrerende aanbiedingen.

Over Telfort
Telfort is een zelfstandige en winstgevende aanbieder van mobiele telecommunicatie voor particuliere en zakelijke klanten.Telfort biedt kwalitatief goede producten tegen zeer scherpe prijzen. Hiervoor beschikt Telfort over een netwerk van hoge kwaliteit en stelt zij de klantenservice centraal voor haar 1,7 miljoen klanten. Telfort is een vitale organisatie die snel op marktontwikkelingen inspeelt. Naast het eigen merk heeft Telfort in korte tijd een nieuw marktsegment tot ontwikkeling gebracht: de wholesale-markt. Albert Heijn, debitel, ID&T, Lebara, MEC Solutions, Peptalk, Tele 2, Transatel en Versatel kozen al voor Telfort om onder eigen naam mobiele diensten aan te bieden. Telfort verbreedt met deze partnerbenadering haar bereik in specifieke marktsegmenten.

EINDE PERSBERICHT

Noot voor de redactie (