Politie Gelderland-Midden

Arnhem - Vergif op honden uitlaatplaats Agnietenstraat
Publicatiedatum: 27-09-2004

Vorige week kwam er een melding op de politiehuiskamer Klarendal dat er vergif lag op de honden uitlaatplaats aan de Agnietenstraat. Op woensdag 22 september 's ochtends heeft een hond het vergif gegeten en is daar later die avond aan dood gegaan. Volgens een dierenarts die het dier heeft onderzocht, gaat het vermoedelijk om rattengif. Volgens omwonenden zijn daar enige tijd geleden ook dode vogels gevonden, die vermoedelijk ook van het vergif gegeten hebben. Door de gebiedsagent is een onderzoek ingesteld. Door de dienst Stadsbeheer van de gemeente is het terrein bekeken. Door de gebiedsagent is contact opgenomen met de dienst Stadsbeheer over het plaatsen van een waarschuwingsbord.

voor nadere informatie:
peter meijer
026-3524308

---


---

Wageningen; Politie houdt verdachte brandstichtingen aan
Publicatiedatum: 27-09-2004

De politie in de unit Zuid (Wageningen) heeft onlangs een 16-jarige Wageninger aangehouden, die er van wordt verdacht deze maand tot vier maal toe branden in de bergingen van woningen aan de Tarthorst gesticht te hebben. De Wageninger heeft deze feiten inmiddels bekend. Hij is voorgeleid aan de Officier van Justitie en de kinderrechter.

Op donderdagavond 2 september brak er in de avonduren tot vier maal toe brand uit in bergingen van woningen op de genoemde locatie. Bleef de schade in eerste instantie beperkt tot wat rookontwikkeling en een zwart geblakerde wand, een vierde brandstichting leidde tot een middelgrote brand, waardoor de complete berging uitbrandde. Door de hevige rookontwikkeling en hitte kon een 20-jarige bewoonster haar woning op de eerste verdieping niet meer verlaten. Ze is met een ladder door buurtbewoners van het balkon gehaald. Wat later heeft de brandweer nog een hond uit een belendende woning gered, door de voordeur te forceren.

Door de politie is proces-verbaal tegen de jongen opgemaakt. Dit verbaal is ingezonden naar de Officier van Justitie.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden; district West-Veluwe Vallei Harry Munniksma
0318 688 221