Politie Zaanstreek-waterland


ZAANDAM, CYPRESSEHOUT

Mobieltjes door oplichting

Een 19-jarige Zaandammer is door de politie aangehouden wegens oplichting. Hij wordt ervan verdacht dat hij met "geleende" legitimaties en bankafschriften telefoonabonnementen heeft afgesloten. Bij de abonnementen werden telefoons en computerspellen cadeau gegeven.

WORMER, VEERDIJK

Cocaïnedealers aangehouden

Een verdovende middelenspecialist van de politie heeft in samenwerking met diverse wijkteams onderzoek gedaan naar het verkopen van cocaïne in Wormer en Wormerveer. Hierbij bleken een 27- en een 28-jarige man als verdachte naar voren te komen. Beiden bewoonden een in de Zaan afgemeerde boot. Drie andere verdachten die alleen cocaïne bij de mannen hadden gekocht zijn na verhoor heengezonden. De verkopers zijn in verzekering gesteld en worden voorgeleid bij de officier van justitie.

18:44 24-SEP-04
ZAANDAM, P. JELLES TROELSTRALLAAN

Aanrijding met ambulance

De politie onderzoekt een aanrijding met een ambulance en een personenauto op de kruising van de Troelstralaan met de Wibautstraat. De ambulance, bestuurd door een 25-jarige Zaandammer was op weg naar een ongeval en reed met gebruikmaking van licht- en geluidssignalen vanaf de Kepplerstraat in de richting van de Thorbeckeweg. Op de kruising reed de ambulance door het rode licht en tegen de, voor hem van rechts komende, auto aan. Deze auto werd bestuurd door een 46-jarige man uit Zaandam. Niemand raakte gewond maar beide auto's zijn zwaar beschadigd.

01:47 27-SEP-04
MIDDENBEEMSTER, A7

Zonder rijbewijs en verzekering

Een 36-jarige man uit Den Helder is door de politie aangehouden omdat hij zonder verzekering en met een ongeldig verklaard rijbewijs reed. De eigenaresse, een 31-jarige Haagse, krijgt proces-verbaal voor het laten rijden in een onverzekerde auto. De man krijgt verbaal voor onverzekerd- en zonder rijbewijs rijden.

16:16 26-SEP-04
ASSENDELFT, DORPSSTRAAT

Spijkerbroek gestolen bij voetbalclub

De politie heeft een 34-jarige Assendelver aangehouden die wordt verdacht van diefstal van een spijkerbroek. De man heeft na het drinken van een paar biertjes het idee opgevat om uit de kleedkamer van de bezoekende partij een knappe spijkerbroek te halen en daarbij zijn kapotte spijkerbroek achter te laten. De knappe broek is terug naar de eigenaar en de verdachte mocht na verhoor in zijn oude spijkerbroek naar huis.


Verkeershandhaving

J. van der Molen
Telefoon (075) 687 40 80
Fax (075) 687 33 59
Nr. vht-270904

18:30-20:00 24-SEPT-04
ZAANDAM, HOGENDIJK
Zes bestuurders onder invloed
Afgelopen weekend werden op diverse wegen in Zaanstad alcoholcontroles gehouden. In Zaandam en Assendelft werden in totaal zes drankrijders aangehouden. Het meest gedronken had een 31-jarige bestuurder uit Haarlem die zondagochtend rond halfzes op de Den Uylbrug in Zaandam werd aangehouden. De man had bijna vier keer zoveel drank op als toegestaan. Hij moest zijn rijbewijs inleveren. Even daarvoor was op de Prins Hendrikkade een 22-jarige Amsterdammer aangehouden die de limiet twee keer had overschreden. Drie andere drankrijders, een 55-jarige man uit Haarlem, een 57-jarige Zaandammer en een 27-jarige Krommeniër, liepen tegen de lamp op de Hogendijk en de Provincialeweg Zaandam-Castricum. Op de Provincialeweg werd behalve op het rijden onder invloed ook op snelheid gelet. Er werden acht hardrijders staande gehouden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 100 km per uur bij een toegestane snelheid van 50 km per uur. Op de Dorpsstraat in Assendelft werd een 34-jarige man uit Heemskerk aangehouden. Hij had anderhalf keer zoveel drank op als toegestaan en kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van enkele uren. In totaal werden zo'n 250 blaastesten afgenomen.

04:50 26-SEPT-04
PURMEREND, WATERLANDLAAN

Bestuurder na één maand rijbewijs kwijt

Een 18-jarige bestuurder uit Purmerend moest zondagochtend zijn rijbewijs inleveren omdat hij teveel gedronken had. De man was pas een maand in het bezit was van het roze papiertje. De automobilist werd aangehouden op de Waterlandlaan in zijn woonplaats. Het alcoholgehalte van de beginnende bestuurder was ruim anderhalf keer zo hoog als toegestaan. De Purmerender was al eens eerder gepakt wegens het rijden met drank op, dat was op zijn bromfiets.


---- --