CNV BEDRIJVENBOND

CNV: Vertegenwoordigt u volk of regering?

Bent u regeringsvertegenwoordiger of volksvertegenwoordiger? Die klemmende vraag stelt de CNV BedrijvenBond dinsdagochtend aan de 150 leden van de Tweede Kamer, kort voordat de Kamer begint aan de algemene beschouwingen.

De bond appelleert met de actie aan het verantwoordelijkheidsbesef van de Tweede Kamerleden, doelend op de grote sociale onrust die onder de bevolking is ontstaan over de kabinetsplannen in de miljoenennota.

Tussen 07.30 en 11.00 uur doen BedrijvenBond-voorzitter Jaap Jongejan, bestuurders en leden van de CNV BedrijvenBond, alsmede voorzitter Doekle Terpstra van de CNV Vakcentrale bij de ingang Plein van het Kamergebouw een beroep op het verantwoordelijkheidsbesef van de parlementariërs. Dit doen zij door stellingen uit te delen aan de parlementariërs. Een daarvan is dat dit kabinet de samenleving aanstuurt op basis van een negatief mensbeeld dat is gestoeld op strafmaatregelen in plaats van stimuleringsmaatregelen. Kernvragen zijn tevens: wat is úw bron?; wat is úw doel?; wie vertegenwoordigt u?
De Kamerleden kunnen daarnaast een gratis treinkaartje tegemoet zien om zich daarmee zaterdag 2 oktober te melden op het Museumplein in Amsterdam.

De CNV BedrijvenBond is in actie omdat de kabinetsplannen de mensen onevenredig hard treffen. Het bondsmotto is dan ook: 'Omdat het mensen raakt'.
De algemene beschouwingen over deze miljoenennota, die twee dagen in beslag nemen, zijn cruciaal. Het parlement gaat gedurende dit debat al dan niet akkoord met de ontwrichtende bezuinigingsplannen van het kabinet.

Voor nadere informatie
Wouter de Jong (persvoorlichting): 030 - 6 348 243 / 06 53 19 22 66 (maandag)
Nancy Abelskamp (persvoorlichting): 06 - 22 39 29 64 (dinsdag)

Houten, 27 september 2004

27 sep 04 15:14