FIDELITY INVESTMENTS

Fidelity Investments op FONDS 2004 in Amsterdam

Persbericht

Fidelity Investments op FONDS 2004 in Amsterdam

Ervaring en kwaliteit: doorslaggevende factoren bij de keuze van beleggingsfondsen.

Fidelity Investments, de grootste onafhankelijke beleggingsmaatschappij ter wereld, met meer dan 20 miljoen beleggers en 981,5 euro miljard belegd vermogen, is ook dit jaar prominent aanwezig op FONDS 2004.

Het doel van FONDS 2004 is:


- een ontmoetingsplaats creëren voor beleggers - zowel particulieren als professionals - en
beleggingsbeleggingsinstellingen;

- een platform bieden waar professionals ervaringen kunnen uitwisselen;

- particulieren de mogelijkheid bieden zich persoonlijk te informeren bij aanbieders van beleggingsfondsen op de Nederlandse markt.

Dat dit concept uitstekend werkt, wordt al zes jaar lang bewezen in Zwitserland, waar FONDS in Zürich door de beleggerwereld beschouwd wordt als een onmisbaar evenement, dat dit jaar meer dan 10.000 bezoekers trok.

Fidelity is op alle dagen aanwezig, maar zet gedurende de beurs accenten, afgestemd op het thema van de dag en de specifiek bezoekersgroep waarop dit thema gericht is:

Vrijdag 1 oktober, de dag voor de beleggingsadviseurs, ligt de nadruk op de verbreding van het fondsaanbod in enkele regio's waar Fidelity tot nu toe een beperkt aanbod had en waar professionals behoefte hebben aan verbreding van de beleggingsmogelijkheden. Met name de nieuwe fondsen van Fidelity in China, Japan en India staan hierbij centraal.

Zaterdag 2 oktober, de dag voor de particuliere belegger, lanceert Fidelity een nieuw fondsconcept waarbij de nadruk ligt op gemak en zekerheid. De belegger hoeft alleen de looptijd van de belegging te kiezen, waarna al het onderliggende werk door de fondsbeheerder wordt gedaan. De fondsbeheerder zorgt dat het vermogen op ieder tijdstip belegd is in de meest op dat moment gunstigste beleggingsvorm, waarbij in de loop der tijd een verschuiving optreed van sterk renderende beleggingen naar volledig defensieve waarden.

Voor de redactie:

Fidelity wordt op FONDS 2004 vertegenwoordigd door: Mike Nikou, Business Director Benelux & Nordic - 30 september Claude Hellers, Head of Sales Benelux - gedurende gehele beurs Paul van Olst, Sales Director Nederland - gedurende gehele beurs Alex Tarver, Investment Director - 30 september en 1 oktober Rajesh Singh, Portfolio Manager, FF Financial Services Fund - 1 oktober
Henk van Eldik, Corporate Communications Director - gedurende gehele beurs

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Henk van Eldik
Corporate Communications
Fidelity Investments Luxembourg S.A
tel +352 250 404 2262 (8743 - 2262)
fax +352 250 404 2208

Disclaimer

Fidelity is 's werelds grootste beleggingsmaatschappij (bron: FTfm/Mercer league table 2004, wereldwijd beheerd vermogen per dec. 2002.). Fidelity International Limited (FIL), gevestigd in Bermuda en haar dochterondernemingen, en FMR Corp. gevestigd in de VS en haar dochterondernemingen vormen tezamen de wereldwijde beleggingsmaatschappij die in algemene zin wordt aangeduid als Fidelity Investments.
Alle gegevens betreffen zowel FIL als haar Amerikaanse zusteronderneming FMR Corp., per 30.06.2004. Wij raden u aan uitgebreide informatie aan te vragen alvorens te besluiten tot enige belegging. Fidelity Funds (Sicav) is een 'openended' beleggingsmaatschappij gevestigd in Luxembourg. De vermelde fondsen zijn onderdeel van Fidelity Funds (Sicav). Beleggingen in Fidelity Funds dienen te geschieden op basis van het op dit moment geldige prospectus dat kosteloos verkrijgbaar is tezamen met het laatste jaarverslag en halfjaarverslag bij onze distributeurs, ons Europese Service Center in Luxemburg, Kansallis House, Place de l'Etoile, BP 2174, L-1021 Luxemburg (tel. 0800 - 022 47 09) en in Nederland: Fidelity Investments International, Netherlands Branch (geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten als Europees paspoorthouder), World Trade Center, Toren H 6e Etage, Zuidplein 52, 1077 XV Amsterdam (tel. 020- 79 77 100). Fidelity Funds is gerechtigd deelnemingsrechten aan te bieden in Nederland op grond van artikel 17 Wet Toezicht Beleggingsinstellingen.
De waarde van uw beleggingen kan fluctueren en het is mogelijk dat de belegger het geïnvesteerde bedrag niet terugkrijgt. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Beleggingen in een andere muntsoort dan de muntsoort van de aandeelhouder zijn onderhevig aan de schommelingen van vreemde valutakoersen.. Transacties in buitenlandse valuta worden uitgevoerd via een aan Fidelity gelieerde maatschappij, tegen een koers die wordt vastgesteld in samenhang met andere transacties en waaruit de gelieerde maatschappij voordeel kan behalen.
In bepaalde landen en voor bepaalde typen beleggingen zijn de transactiekosten hoger en is de liquiditeit lager dan elders. Mogelijk zijn er ook beperkte kansen om alternatieve manieren te vinden om kasstromen te beheren, voornamelijk indien de nadruk voor beleggingen wordt gelegd op kleine en middelgrote ondernemingen. Voor fondsen die zich in dergelijke landen en beleggingstypen specialiseren, hebben transacties - voornamelijk transacties van grotere omvang - waarschijnlijk een grotere impact op de kosten om een fonds te beheren dan vergelijkbare transacties in grotere fondsen. Toekomstige beleggers dienen dit voor ogen te houden wanneer zij fondsen selecteren.
Het Fidelity Funds India Focus Fund (hierna te noemen 'het fonds'belegt in Indiase effecten via een op Mauritius gevestigde dochteronderneming, Fid Funds (Mauritius) Limited, die zich uitsluitend richt op beleggingen ten behoeven van het fonds. Fidelity Investments Management (Hong Kong) Limited staat Fid Funds (Mauritius) Limited ten dienste op het gebied van beleggingsadviezen en beheerstaken met betrekking tot de Indiase effecten. Fidelity Investments Management (Hong Kong) Limited is als Foreign Institutional Investor ('FII') onder de Indiase wet toegelaten door de Indiase Securities and Exchange Board en de Indiase Reserve Bank. Fid Funds (Mauritius) Limited is geregistreerd als een 'FII sub-account' van de FII-licentie van Fidelity Investments Management (Hong Kong) Limited en is uit dien hoofde gerechtigd om in Indiase effecten te beleggen.
Fidelity verstrekt uitsluitend informatie over haar producten en geeft geen beleggingsadviezen die gebaseerd zijn op persoonlijke omstandigheden, maar biedt alleen de mogelijkheid door bij haar orders in te leggen participatierechten in Fidelity Funds SICAV te verwerven. Uitgegeven door Fidelity Investments Luxembourg SA, Kansallis House, Place de 'Etoile, BP 2174, L-1021 Luxembourg. SSL 409054

27 sep 04 15:21