Persberichten 27 september 2004

's-Hertogenbosch 27-09-2004

DRIE VERDACHTEN STEEKPARTIJ AANGEHOUDEN

Drunen/s-Hertogenbosch De politie heeft zondagmiddag en maandagmorgen drie Bosschenaren, 19, 21 en 23 jaar oud, aangehouden. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij de steekpartij in de Vennestraat in Drunen. Bij deze steekpartij raakte in de nacht van vrijdag op zaterdag een 20-jarige inwoner van Drunen levensgevaarlijk gewond. De toestand van het slachtoffer is stabiel. Hij is inmiddels van de intensive care af. De politie heeft zondag in s-Hertogenbosch, Drunen, Kerkdriel en Leerdam doorzoekingen in woningen verricht. Daarbij zijn goederen inbeslaggenomen. Wat de precieze rol van de aangehouden verdachten is, wordt verder onderzocht. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

MAN DOOD AANGETROFFEN

Vlijmen Een 44-jarige man uit s-Hertogenbosch is in de nacht van zondag op maandag dood aangetroffen op een plantsoen in de Spaaklaan in Vlijmen. Een 40-jarige man uit Sprang-Capelle en een 40-jarige Vlijmense zijn in een woning aan de Spaaklaan aangehouden.

De politie kreeg die nacht een melding van een man die daar op het grasveld zou liggen. Toen de politie bij de man kwam, bleek die al overleden te zijn. Eerste onderzoek leidde naar een woning in de Spaaklaan. Daar werden de twee verdachten aangehouden. Vermoedelijk waren er problemen in de relationele sfeer. De verdachten zijn inverzekeringgesteld en de politie onderzoekt de toedracht van de zaak.

MAN GEWOND BIJ AANRIJDING

s-Hertogenbosch Een 60-jarige inwoner van Sint Oedenrode is maandagochtend gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Simon Stevinweg in s-Hertogenbosch. De man reed over die sraat toen hij linksaf de Copernicuslaan op wilde rijden. Hij gaf daarbij echter geen voorang aan een voor hem tegemoetkomende auto bestuurd door een Bosschenaar (leeftijd onbekend). De man is met een hoofdwond overgebracht naar het ziekenhuis.

MAN AANGEHOUDEN VOOR BEDREIGING

s-Hertogenbosch De politie heeft zondagavond een 42-jarige Bosschenaar aangehouden in zijn woning. De man wordt er van verdacht zijn 45-jarige vrouw met de dood bedreigd te hebben. De man is inverzekering gesteld.

MAN WEIGERT NAAM OP TE GEVEN

Rosmalen Op de Jan Heijmanslaan in Rosmalen heeft de politie zondagmiddag een 20-jarige inwoner van Rosmalen aangehouden. De politie hield de man staande met zijn auto omdat hij geen gordel droeg. Tevens bleek de auto geen binnenspiegel te hebben. Toen de agenten de man vroegen om zijn naam, weigerde hij die te geven. Daarop werd hij aangehouden. Hij is later die dag huiswaarts gestuurd met diverse processen-verbaal.

RIJDEN ONDER INVLOED

Vlijmen - Tegen een 37 jarige automobiliste uit Den Bosch is op 26 september 2004 proces-verbaal opgemaakt ivm rijden onder invloed van alcohol. De vrouw reed omstreeks 23.40 uur op de Van Barneveltstraat te Vlijmen.

VERNIELIER AUTO AANGEHOUDEN

Sint Michielsgestel - Een 45 jarige man uit Sint Michielsgestel is op 26 september 2004 omstreeks 23.40 uur aangehouden ivm vernieling van een auto. De man gooide een vette substantie over het dak van de auto van zijn ex-vrouw, die geparkeerd stond op de Regent Goijaertsstraat te Sint Michielsgestel.

VERDACHTE MISHANDELING AANGEHOUDEN

Uden - Een 17 jarige jongen uit Uden is op 27 september 2004 omstreeks 12.40 uur aangehouden ivm mishandeling van zijn ex-vriendin. De man zocht zijn 25 jarige ex-vriendin uit Uden op in een winkel aan de Galerij en schopte haar. De vrouw moest zich onder doktersbehandeling stellen. WINKELDIEF AANGEHOUDEN

Veghel - Op 27 september 2004 is een 21 jarige man uit Den Bosch aangehouden ivm diefstal van gevulde koeken uit een winkel aan de Stationsstraat te Veghel.

AANRIJDING LETSEL

Uden - Bij een aanrijding op de Volkelseweg te Uden op 26 september 2004 omstreeks 18.45 uur is een 25 jarige motorrijder uit Uden licht gewond geraakt. De motorrijder kwam in botsing met een 61 jarige fietster uit Uden op de kruising Boekelsedijk - Volkelseweg te Uden. De fietster verleende geen voorrang.

VERDACHTE MISHANDELING AANGEHOUDEN

Uden - Een 34 jarige man uit Uden is op 26 september 2004 aangehouden ivm mishandeling van zijn 33 jarige vriendin uit Uden. De man is ingesloten.

RIJDEN ONDER INVLOED

Oss - Tegen een 20 jarige automobilist uit Macharen is op 26 september 2004 proces-verbaal opgemaakt ivm rijden onder invloed van alcohol. De man reed omstreeks 21.35 uur op Terwaenen te Oss.

RIJDEN ONDER INVLOED

Oss - Tegen een 46 jarige automobilist uit Arnhem is op 27 september 2004 proces-verbaal opgemaakt ivm rijden onder invloed van alcohol. De man reed omstreeks 00.10 uur op Oostwal te Oss. Tevens is zijn rijbewijs ingevorderd. De man had ruim 5 keer het toegestane alcoholpromillage in zijn bloed.

AANRIJDING LETSEL

Heeswijk-Dinther - Bij een aanrijding op de Hoog Beugt te Heeswijk-Dinther op 27 september 2004, omstreeks 01.30 uur is een 19 jarige automobilist uit Uden met een hoofdwond overgebracht naar het ziekenhuis in Veghel. De man was in een bocht tegen een lantaarnpaal gereden en over de kop geslagen.

AUTO UITGEBRAND

Beers - Op de Broekkant te Beers is op 26 september 2004 omstreeks
22.30 uur een auto uitgebrand aangetroffen. De auto bleek eerder die avond in Herpen te zijn ontvreemd.