Time : 3:37:51 PM
Date : Monday, September 27, 2004
Sender Name: Triodos Bank

Triodos Bank opent nieuwe vestiging in Spanje

De nieuwe Spaanse vestiging van Triodos Bank is vrijdag 24 september onder grote aandacht officieel van start gegaan.

Europese Duurzame Bank
Triodos Bank had reeds vestigingen in Nederland (sinds 1980), in België (sinds 1993) en het Verenigd Koninkrijk (sinds 1995). Olivier Marquet, Directeur Triodos Bank België: 'De opening van een vierde vestiging in Spanje past in de strategie van Triodos Bank om uit te groeien tot een Europese bank die gespecialiseerd is in duurzaam bankieren. In Spanje is veel vraag naar zowel kredietverlening in de sectoren waarin Triodos Bank specialist is als naar duurzaam sparen en beleggen.'

Spaanse activiteiten gestart in 2003
Triodos Investments España heeft begin 2003 de activiteiten van het Spaanse Proyecto Trust overgenomen. Proyecto Trust, gevestigd in Madrid was al vier jaar actief op het gebied van de advisering en financiering van duurzame projecten zoals biologische landbouwbedrijven en sociale projecten. Triodos Bank España beheert voortaan alle Spaanse activiteiten van de bank.

Feestelijke opening
De feestelijke opening van de Spaanse vestiging vond plaats in Madrid, in het prachtige Paleis van de hertogen van Pastrana. Olivier Marquet vertegenwoordigde de Belgische Triodos vestiging. Jan Lamers, voormalig Afgevaardigd bestuurder van Uitgeversbedrijd Tijd nv en Chris Maryns-van Autreve, namen deel als Belgische vertegenwoordigers van de aandeelhouders.

Triodos Bank España
C/ José Echegaray 7, 2°
Parque Empresarial Las Rozas
E-28230 Las Rozas - Madrid
www.triodos.es

Brussel, 27 september 2004

Bijlage (beschikbaar op www.pressreleases.be): foto van Peter Blom, Algemeen directeur Triodos Bank, en Esteban Barroso, directeur Triodos Bank España tijdens de
openingsceremonie.

Voor nadere informatie of een interview met Olivier Marquet, directeur Triodos Bank België, contacteer:
Lieve Schreurs
Head of Marketing & Communication Triodos Bank België Tel. 02 548 28 35 (direct)
of 0472 92 00 50 (mobiel)
E-mail: lieve.schreurs@triodos.be
www.triodos.be

OVER TRIODOS BANK

Toon mij de kredietportefeuille en ik zeg over welke bank u spreekt. Spaargelden omzetten in kredieten. De rol van elke bank. Spaargelden exclusief investeren in duurzame kredieten: Triodos Bank. Zo draagt Triodos Bank in België bij aan het succes van meer dan 500 projecten die staan voor duurzame ontwikkeling. Tegelijkertijd beantwoordt de bank aan de vraag van 14.000 klanten om méér te doen met hun spaargeld. Triodos Bank biedt een concrete inhoud en een heldere informatie boven op een marktconform rendement. Met dit gecombineerd aanbod bekleedt Triodos Bank een unieke plaats in de Belgische financiële sector.

Triodos Bank werkt vanuit één kantoor in Brussel. Verrichtingen geeft de klant door via Internet Banking, post of fax. Voor persoonlijk advies kan de klant terecht in het kantoor in Brussel maar ook lokaal kunnen geïnteresseerden of klanten terecht. Zij kunnen immers een beroep doen op een van de plaatselijke agenten met wie Triodos Bank samenwerkt.

Voor de prospectie van particuliere klanten werkt Triodos Bank eveneens nauw samen met organisaties die ijveren voor mensenrechten, natuurbehoud, dierenwelzijn of die actief zijn rond 'Anders omgaan met geld'. De samenwerking is economisch: de bemiddelaars ontvangen een commissie voor de klanten die zij aanbrengen in functie van de tegoeden op rekening. Onder hen vinden we namen van grote organisaties als Alterfin, Amnesty International, Greenpeace, WWF, Natuurpunt, Natagora, Netwerk Vlaanderen en Réseau Financement Alternatif.

Het balanstotaal van Triodos Bank bedraagt per 30 juni 2004 EUR
1.040,9 miljoen. De bank beheert international meer dan 70.000 rekeningen en ongeveer 3.000 duurzame kredietprojecten en telt omgerekend 170 fulltime werknemers.

URL: http://www.triodos.be http://www.triodos.es