Ingezonden persbericht


Utrecht, 27 september 2004

Kritiek inspectie onacceptabel
Branche jeugdzorg staat voor zijn zaak

De Maatschappelijk Ondernemers Groep, brancheorganisatie van onder meer de jeugdzorg, is verbijsterd over de uitspraken van hoofdinspecteur Joke de Vries in de media, afgelopen weekend. De MOgroep vindt het absoluut onacceptabel dat de inspectie de trieste dood van Savannah gebruikt om het beeld te schetsen dat de kwaliteit van de jeugdzorg volstrekt onder de maat zou zijn.

De taak van de inspectie is om de jeugdzorg kritisch te volgen. Maar de het is onacceptabel dat de hoofdinspecteur op basis van een tragische gebeurtenis de kwaliteit van de jeugdzorg gebrekkig noemt. In de brief aan de inspectie schrijft de MOgroep verder: 'uw uitlatingen wekken de indruk dat de jeugdzorg in deze concrete situatie heeft gefaald terwijl er nog een intern onderzoek loopt en er dus nog geen conclusies kunnen en mogen worden getrokken'. 'Op dit moment staan er meer dan 21.000 kinderen onder toezicht bij de Bureaus Jeugdzorg. De suggestie dat de hulpverlening in het algemeen tekort schiet is absurd. Bovendien is dit ook zeer demotiverend voor de gezinsvoogden die met grote betrokkenheid werken'.

De brancheorganisatie voor de jeugdzorg heeft staatssecretaris Ross, verantwoordelijk voor de inspectie, laten weten de uitspraken onacceptabel te vinden en wil een gesprek met haar hierover.

Perscontacten: Gemma Lenders, telefoon 030 - 298 34 42 of 06 - 53 32 37 59

-----------------------


---- --