Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Als enige al vier jaar bij 15 snelstgroeiende technologiebedrijven

NEDSTAT OP PLAATS 12 IN DELOITTE TECHNOLOGY FAST 50

Diemen, 27 september 2004 - Nedstat is wederom hoog genoteerd in de Deloitte Technology Fast 50. Met een omzetgroei van 722% in de periode van 1999 tot en met 2003 staat de onderneming dit jaar op plaats 12. Nedstat is daarmee het enige bedrijf dat in elk van de afgelopen vier jaren voorkwam in de top 15 van de Fast 50.

Nedstat maakt sinds de oprichting in 1996 een continue omzetgroei door en heeft zich ontwikkeld tot Europees marktleider in 'website analytics'. "De doorlopende groei van onze omzet is een blijk van waardering voor de hoge kwaliteit van onze producten en serviceverlening", aldus Michael Kinsbergen, algemeen directeur van Nedstat. Ook in het boekjaar 2004 gaat de groei van de onderneming onverminderd voort.

De Deloitte Technology Fast 50 is een ranglijst van de 50 snelstgroeiende technologiebedrijven in Nederland, gebaseerd op de percentuele omzetgroei in de periode van 1999 tot en met 2003. Om in aanmerking te komen voor de Fast 50 ranglijst moeten bedrijven een eigen technologie hebben die wezenlijk heeft bijgedragen aan de omzet, een technologiegerelateerd product hebben geproduceerd en/of een hoog percentage van inspanning wijden aan technisch onderzoek en ontwikkeling. Bovendien moeten bedrijven in 1999 een omzet van minimaal EUR 50.000 hebben gehad, tenminste vijf jaar bestaan en hun hoofdkantoor in Nederland hebben.

De Deloitte Technology Fast 50 wordt mede ondersteund door ING Bank, Euronext en FEM Business.

Uitgebreide informatie over de Technology Fast 50 met onder andere de complete ranglijst 2004 vindt u op de website www.fast50.nl.

Over Nedstat

Nedstat is Europees marktleider in website analytics.

De Nedstat producten en services stellen de gebruikers in staat het rendement van hun online communicatie en business te verbeteren. Nedstat stelt zich ten doel website analytics simpel, duidelijk en toegankelijk te maken. De producten zijn daarom makkelijk te gebruiken, rapporten zijn helder en snel toegankelijk en de service en support zijn persoonlijk en van hoge kwaliteit.

De onderneming telt 95 medewerkers in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

De diensten en producten van Nedstat worden gebruikt door een groot aantal Nederlandse bedrijven en instituten waaronder ING, het Ministerie van Buitenlandse Zaken, de Publieke Omroep en Wolters Kluwer en door vele internationale klanten waaronder Danone, Electrabel, Ernst & Young, Marks & Spencer and Thomas Cook.



Ingezonden persbericht