Gemeente Utrecht

Nieuw op www.leidscherijn.nl: zoekmachine woningaanbod

De website www.leidscherijn.nl is uitgebreid met een actueel overzicht van aangeboden koopwoningen, vrije sector huurwoningen en vrije kavels in Leidsche Rijn Utrecht. Via een zoekmachine kunnen woningzoekenden eenvoudig zoeken in bijna 50 koopprojecten op prijsklasse, wijk en type woning. Daarnaast is er een overzicht van de vrije sectorhuurwoningen en wordt een nieuwe site gelanceerd met het aanbod aan vrije kavels: www.vrijekavelsleidscherijn.nl. Tot nu toe was het woningaanbod Leidsche Rijn door de verschillende aanbieders verspreid over verschillende websites. Uit onderzoek onder de woningzoekenden bleek behoefte aan een centraal aanbod op één website.

De uitbreiding van de Leidsche Rijn-site met de woningapplicatie komt op een moment dat er voor potentiële woningzoekenden ook echt wat te kiezen is in Leidsche Rijn. Op vijf verschillende locaties in het Utrechtse stadsdeel worden dit najaar ongeveer 1500 woningen aangeboden in verschillende prijsklassen, modern of traditioneel, koop- en vrije sectorhuurwoningen, appartementen, eengezinswoningen en vrije kavels.

Recordaantal bezoekers website
Sinds in maart 2003 de volledig vernieuwde site van Leidsche Rijn de lucht in ging, is het aantal bezoekers verdriedubbeld. Bezochten begin 2003 ongeveer 5.000 bezoekers per maand de site, in september 2004 weten meer dan 15.000 mensen de weg naar de site te vinden. De website www.leidscherijn.nl ontwikkelt zich hiermee steeds meer tot het virtuele informatiecentrum voor nieuws, achtergronden en beeld- en kaartmateriaal over Leidsche Rijn. Het woningaanbod ontbrak hier nog aan. De woningapplicatie is ontwikkeld door de gemeente Utrecht in samenwerking met de projectontwikkelaars in Leidsche Rijn.

Nieuwe website over vrije kavels
De komende tijd geeft de gemeente Utrecht in diverse wijken van Leidsche Rijn vrije kavels uit. Om geïnteresseerden een helder overzicht te geven van dit aanbod en inzichtelijk te maken wat er allemaal komt kijken bij het bouwen van een eigen droomwoning, is er een aparte website gelanceerd: www.vrijekavelsleidscherijn.nl. Mensen kunnen zich hier ook aanmelden voor de speciale nieuwsbrief over vrije kavels.


---