NMBS

De NMBS zet vereenvoudiging van productgamma verder

27/09/2004

Go Pass en Rail Pass kunnen vanaf 1 oktober vóór 9 uur worden gebruikt

Zoals al eerder werd aangekondigd gaat de NMBS verder met het vereenvoudigen van haar tarieven en de gebruiksvoorwaarden van een aantal producten.

De Go Pass en de Rail Pass kunnen tot 1 oktober pas vanaf 9h01 worden gebruikt: deze beperking valt vanaf die datum weg. Deze uitbreiding van de mogelijkheden gaat gepaard met een aanpassing van de prijzen. De Go Pass kost voortaan 43 voor 10 ritten in 2^de klas, de Rail Pass 65 voor eveneens 10 ritten in 2^de klas ( 100 in 1^ste klas).

De Kaart 50% voor 1 jaar, waarmee de houder biljetten kan kopen aan halve prijs, wordt een heel stuk goedkoper en zal worden verkocht aan 100 in plaats van 151. De Kaart 50% voor een maand bestaat niet langer.

Vanaf 1 oktober wordt voor de lange afstanden de prijs van de biljetten die 50% korting bieden (Weekendbiljet, Een dag aan Zee/in de Ardennen, WIGW, Grote Gezinnen, Grote Gezinnen, ) vastgelegd op maximaal de prijs van een rit met een Rail Pass, ofwel 6,50 voor een rit in 2^de klas.

Voor korte afstanden blijft de succesvolle Key Card de interessantste formule. Zijn prijs blijft onveranderd 10 voor 8 ritten.

Om dubbel gebruik te vermijden en het productengamma voor de klant overzichtelijker te maken, verdwijnen de Ozonkaart en de Multi Pass. Omdat voor de Rail Pass en de Go Pass voortaan geen tijdsbeperkingen meer gelden, worden dit immers voordeligere formules.

Eveneens vanaf 1 oktober kan men met een Jaartreinkaart 12 maanden reizen aan de prijs van 10 maanden.