Gemeente Nijmegen

Bedrijventerrein Oostkanaalhavens krijgt betere kades

Vandaag laat wethouder Lenie Scholten officieel de eerste nieuwe damwand zakken in de Oostkanaalhavens. De damwanden in de haven worden de komende maanden uitgebreid en kades deels vernieuwd zodat de aangrenzende bedrijven beter gebruik kunnen maken van de kade. De afgelopen weken is de westelijke havenarm van de Oostkanaalhavens uitgebaggerd ter voorbereiding op de werkzaamheden.

Het bedrijventerrein Oostkanaalhaven maakt deel uit van het plangebied Koers West. De aanleg van de damwanden is het eerste concrete Koers-West project op het bedrijventerrein dat wordt uitgevoerd. Binnenkort start ook de vervanging van de riolering en herinrichting van de openbare ruimte in de Dr. de Blecourtstraat en de Bedrijfsweg. Verbetering van de infrastructuur en een beter gebruik van de haven maken deel uit van het Masterplan revitalisering Noord- en Oostkanaalhavens, dat vorig jaar het fiat kreeg van het gemeentebestuur en de ondernemersvereniging Noord-Oost Kanaalhaven (ONOK).

De aanleg van een moderne openbare kade op het bedrijven-terrein Oostkanaalhavens is mede mogelijk gemaakt door subsidies van het ministerie van Economische Zaken en de provincie Gelderland van in totaal 2,5 miljoen euro.

De feestelijke handeling is gepland rond 15.00 uur op het kraanschip De Adriaan gelegen in de Oostkanaalhaven nabij de Nijverheidsweg 72.