Politie Drenthe

Maandagmiddag

Emmen 27-09-2004

Bestuurder na aanrijding weggereden
BEILEN Zondagmiddag rond 18.00 uur heeft er een aanrijding plaatsgevonden op het Smalbroek, waarbij een tot nu toe onbekende bestuurder is weggereden. Een 56-jarige automobilist uit Spier kwam zondagmiddag, ter hoogte van de snackbar, een andere auto tegen. Deze tegemoet komende auto week iets uit voor geparkeerd staande autos en raakte daarbij de auto van de man uit Spier. De veroorzaker is wel gestopt, maar gaf aan niets gemerkt te hebben. Om de zaken te regelen zou hij wachten, maar is toch weggereden. Het betrof een oudere man in een zilverkleurige, gelijkend op een MPV, personenauto. De politie wil graag in contact komen getuigen van deze aanrijding.

Diefstal computers
DIEVERBRUG - In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn 2 computers gestolen uit een bedrijf aan de Bolderhoek. De daders hadden een steen door een ruit gegooid om binnen te komen. Naast de 2 computer kasten werden ook nog 2 monitoren en een fax-apparaat meegenomen. De schade is nog niet bekend.

Glas in stukje worst
GIETEN Een inwoonster van Gieten liet vanmorgen haar hond uit in het gebied Jonkersheide, zijnde een gedeelte van het Staatsbos in Gieten. Tijdens het uitlaten hapte de hond naar een stuk worst dat daar lag. De eigenaresse kon voorkomen dat de hond de worst doorslikte. Bij controle bleek het een stuk rookworst te zijn, waarin meerdere glassplinters zaten gedrukt. Meer stukken worst zijn niet gevonden, maar het kan niet uitgesloten worden dat er nog meer ligt. Hondeneigenaren wordt aangeraden voorzichtig te zijn met het uitlaten van hun honden in dat gebied.

Onderzoek mishandeling op TT-circuit.
ASSEN Uit het politieonderzoek naar de mishandeling op het TT-circuit is naar voren gekomen dat de 27-jarige man uit Bleiswijk niet de bewaker bij de keel heeft gegrepen, zoals in eerste instantie werd gedacht. Deze man is wel aangehouden maar heeft maar weinig met de zaak te maken en is onbewust in de schermutseling terechtgekomen. Het onderzoek naar de mishandeling richt zich nu op de 39-jarige aangehouden man uit Nijkerk.
Zaterdagavond werden vier mannen aangehouden op het middenterrein van het TT-circuit, na mishandeling van een medewerker van het circuit en een politieman. Omstreeks die tijd was er een feest georganiseerd door een van de aanwezige raceteams in een tent op het terrein van het circuit aan De Haar. Wegens geluidsoverlast vanuit deze tent ging een 55-jarige toezichthouder daar naar toe. Daarbij werd hij door een van de feestgangers mishandeld. Ook een politieman kreeg later in de vechtpartij een vuistslag in het gezicht.

Inbraak in sporthal
COEVORDEN Uit de sporthal de Drostenhalaan de Van Pallandtlaan is een hoeveelheid snoep en een printer gestolen. Maandagmorgen werd ontdekt dat er was ingebroken in de sporthal. In de kantine bleek een hele snoepstellage te zijn leeggehaald. In de stellage zaten marsen, snickers e.d. Van een andere ruimte bleek een deur te zijn geforceerd en vermist daaruit wordt een printer. De diefstal heeft in het afgelopen weekeinde plaatsgevonden. De totale schade is niet bekend.

Diefstal uit opslagkeet
ASSEN In het afgelopen weekeinde is er ingebroken in een opslagkeet op een bouwterrein aan De Klenckestraat. Gestolen werd een hoeveelheid elektrisch gereedschap. De schade wordt geschat op ruim 1200.- euro. De daders waren binnengekomen door het verbreken van het slot van de deur.

Roel Hallink verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdagmiddag 16.30 uur.
Tel. 0591-662014 of 06-51 52 8156.