Gemeente Hulst


Persbericht - 27.09.2004

Rondweg Terhole

Momenteel wordt druk gewerkt aan de wegaansluitingen van de rondweg Terhole op de bestaande rijkswegen N60 en N61. De nieuwe rotonde ten noorden van Terhole wordt op korte termijn geopend voor het verkeer. Dan kan de tijdelijke rijbaan worden verwijderd en het laatste deel van de wegaansluiting worden aangelegd. Ten zuiden van Terhole zijn de nutsbedrijven bezig met het aanpassen, omleggen en aanleggen van diverse kabels en leidingen. In het bijzonder het omleggen van de waterleidingen kost veel tijd en moeite. De werkzaamheden van de nutsbedrijven zullen waarschijnlijk eind oktober afgerond zijn.

Volgende week worden de woningen aan de oostzijde van de rijksweg N60 (Rustwat) gesloopt. Na de sloop kan de aannemer de parallelweg en het fietspad aanleggen. Eind oktober wordt het verkeer tussen Terhole en Hulst over deze nieuwe weg geleid. Dit is noodzakelijk om de definitieve aansluiting van de nieuwe rondweg op de bestaande rotonde Havendijk Hontenissestraat Rijksweg N60 te realiseren. Naar verwachting wordt de nieuwe rondweg eind november opengesteld voor het 80 km verkeer. De periode tot de kerstdagen wordt onder andere benut om de bermen af te werken, de parallelweg en het fietspad goed aan te sluiten en bomen te planten.

Omdat de aansluitingen van de nieuwe wegen gefaseerd worden uitgevoerd, is het niet noodzakelijk de rijksweg N60 af te sluiten. Dit heeft wel tot gevolg dat op diversen plaatsen rondom Terhole sprake zal zijn van de nodige verkeershinder. Hiervoor wordt uw begrip gevraagd. Daarnaast wordt aandacht gevraagd voor de ter plaatse ingestelde verkeersmaatregelen. Deze zijn ingesteld om zowel uw veiligheid, de veiligheid van de overige weggebruikers als van de mensen die werkzaam zijn aan de weg te kunnen waarborgen.
---

Gemeente Hulst
Team Communicatie
Cindy van Driessche.
Tel : 0114-389137
Email: cde@gemeentehulst.nl