HP lanceert BladeSystem en luidt een nieuwe fase op het gebied van utility computing in

Modulair HP BladeSystem zorgt voor lagere kosten door beheer en virtualisatie

UTRECHT, 27 september 2004 - HP luidt de volgende fase van zijn streven naar meer utility computing-mogelijkheden in met de lancering van een reeks voordelige, modulaire oplossingen, waaronder het nieuwe HP BladeSystem. Het HP BladeSystem is een geïntegreerde omgeving die gebruikmaakt van de huidige HP bladeservers, diensten en netwerkfaciliteiten, plus nieuwe en krachtige beheersoftware en virtualisatietools. Al deze componenten helpen bij het verlagen van de total cost of ownership van bladeservers.

Om de adoptie van het HP BladeSystem te helpen versnellen, biedt HP tevens verschillende mogelijkheden op het gebied van dienstverlening en financiering. HP's modulaire benadering van utility computing - het aanbieden en afnemen van IT-capaciteit als een nutsvoorziening - maakt het voor klanten gemakkelijker om de mogelijkheden van het HP Utility Data Center te gebruiken en te integreren in bestaande omgevingen. Naast het HP BladeSystem biedt HP nu de volgende oplossingen op het gebied van modulaire utility computing:
* De HP Virtual Server omgeving - biedt IT-capaciteit die automatisch in real-time toe- of afneemt, naar gelang de vraag.
* HP OpenView Change and Configuration management-oplossingen - zorgen voor het geautomatiseerd beheer van veranderingen in de configuratie van IT-middelen, om de operationele kosten van rekencentrumomgevingen terug te brengen.
* HP Utility Services - zorgt voor IT-capaciteit waarbij alleen hoeft te worden betaald voor het daadwerkelijke gebruik, via HP Managed Services.

De op standaarden gebaseerde, geïntegreerde bladeservers zorgen voor lagere infrastructuurkosten, in veel gevallen 25 procent lager dan bij traditionele, rack-gemonteerde infrastructuren. Wanneer hierbij tevens automatisch beheer wordt toegepast worden ook de jaarlijkse supportkosten verlaagd. Met deze oplossing kunnen met hetzelfde aantal medewerkers ruim twee maal zoveel systemen beheerd worden. Het HP BladeSystem bouwt verder op deze voordelen, onder andere met geoptimaliseerd netwerkbeheer, virtualisatie en de mogelijkheid om gemakkelijk IT-capaciteit en diensten op afroep beschikbaar te stellen.

Nieuwe beheertools met één dynamische centrale voor blades Als kern van iedere infrastructuur dienen organisaties krachtige beheer- en virtualisatietools te implementeren, waarmee zij hun IT-middelen gemakkelijk en flexibel kunnen afstemmen op hun zakelijke behoeften. HP heeft de mogelijkheden van het Utility Data Center geïntegreerd in de reeks beheertools voor het HP BladeSystem. Deze is specifiek ontworpen om een bestaande IT-infrastructuur te virtualiseren tot één systeem dat beheerd en gecontroleerd kan worden vanaf een enkele console. Op deze wijze wordt het gebruik ervan geoptimaliseerd, terwijl complexe, handmatige taken gemakkelijk geautomatiseerd kunnen worden. De volgende beheertools, die geïntegreerd zijn met HP OpenView-technologie, kunnen gebruikt worden voor het beheer van bestaande of nieuwe blade-infrastructuren:
* HP Insight Manager 4.2 (SIM) - is nu geoptimaliseerd om de complete HP BladeSystem-omgeving te kunnen beheren. SIM 4.2 vormt het centrale punt van waaruit alle systeemcomponenten vanuit een console beheerd kunnen worden en biedt toegang tot alle benodigde tools, voor compleet beheer van de gehele levenscyclus. SIM 4.2 is de eerste versie van SIM die gebruikmaakt van plug-ins, waaronder OpenView-technologie, waarmee klanten de beschikking krijgen over een enkele, op standaarden gebaseerde beheeromgeving die voorziet in het beheer van clients, opslagsystemen, netwerk- en stroomvoorzieningen, en de uitrol van servers, plus prestatie- en werklastbeheer.
* HP Essentials Virtual Machine Management Pack - geïntegreerd met Sim 4.2, voorziet deze in het beheer en het totaaloverzicht van virtual machines en de bijbehorende middelen, waaronder de virtual machine-producten van Microsoft en VMware.
* HP Essentials Automation Controller Pack - deze coördineert de activiteiten van de HP-beheertools, om het uitvoeren van taken en beleidsregels op basis van systeemevents binnen de gehele blade-infrastructuur te vereenvoudigen en te automatiseren. Hiertoe behoort het toewijzen van computernodes, besturingssystemen, IP-adressen, virtual local area networks (VLANs), load-balancers en Logical Unit Numbers (LUNs) voor opslagsystemen.
* HP Essentials Patch and Vulnerability Pack - dit pack, dat geïntegreerd is met SIM 4.2 en gebruikmaakt van HP OpenView Radia, maakt het mogelijk om bekende softwarekwetsbaarheden automatisch te identificeren binnen het gehele HP BladeSystem. Met behulp van HP patch-management technologie kunnen deze kwetsbaarheden vervolgens gemakkelijk en permanent verholpen worden.
* Andere tools die binnenkort zullen verschijnen, zijn onder andere het HP Essentials Intelligent Networking Pack, dat knelpunten in het netwerk kan detecteren en analyseren; HP Essentials Insight Lights-Out 1.62, een ingebouwd beheersysteem waarmee bladeservers en complementaire systemen gemakkelijk en snel geïnstalleerd en geconfigureerd kunnen worden, en stroombeheertechnologie voor op Intel® Xeon(tm) processors gebaseerde bladeservers, waarmee de processorsnelheid en het voltage dynamisch aangepast kunnen worden. Nieuwe diensten en financieringsopties

Er zijn tevens nieuwe diensten beschikbaar, waaronder standaard installatie- en opstartdiensten, en maatwerkdiensten. Deze nieuwe installatiediensten zorgen voor een doeltreffende kennisoverdracht op het gebied van HP SIM-omgevingen. Hiermee is het mogelijk om binnen een dag een HP BladeSystem-beheeroplossing in een pilotomgeving draaiend te krijgen.

Klanten kunnen nu ook kiezen uit een uitgebreide reeks financieringsopties voor HP-oplossingen, via HP Financial Services. Met het nieuwe HP Jumpstart Success-aanbod hebben klanten de keuze uit lage leasetarieven, of uitstel van alle betalingen tot januari 2005, zonder additionele kosten. Dit speciale aanbod geldt voor alle HP-producten en diensten, inclusief HP BladeSystem-oplossingen, PC's, servers, opslagsystemen en netwerk- en systeembeheersoftware.

Meer informatie over de hier aangekondigde oplossingen en diensten is te vinden op www.hp.com/go/bladesystem. Over HP

HP is wereldwijd leverancier van technologische oplossingen voor consumenten, bedrijven en instellingen. Het HP aanbod omvat producten en diensten voor een totale IT infrastructuur, personal computing en imaging en printing oplossingen. Over de laatste 4 kwartalen eindigend op 31 juli 2004, behaalde HP wereldwijd een omzet van $78,4 miljard. Meer informatie over HP is te vinden op http://www.hp.nl.

Contactpersonen voor de redactie:

HP, Jos Baltes
030 222 33 44
jos.baltes@hp.com
of
H&K/MCS
Perlita Fränkel
023 562 82 08
perlitaf@monogram.nl

Hewlett-Packard Nederland
Orteliuslaan 1000
3528 BD Utrecht
www.hp.nl