Wanadoo

Amsterdam, 27 september 2004

Voetbalclub Albacete uit Spanje wint Europese finale Wanadoo Challenge

Europese jeugdteams zetten in Parijs hun beste beentje voor

Jeugdteams Jonge Kracht uit Arnhem, V.V. Jubbega, DOS Holland Combinatie uit Utrecht en V.V. S.C.O. Oosterhout voetbalden als nooit tevoren voor een plaats in de Europese finale van de Wanadoo Challenge op 25 september 2004. Voor deze jonge voetballers werd een droom werkelijkheid door tegen de beste teams uit Frankrijk en Spanje te spelen. De Utrechtse voetbalclub DOS Holland Combinatie schopte het tot de halve finale. De halve finale vond plaats in het Parijse voetbalstadion Parc des Princes voor de wedstrijd Paris Saint Germain tegen Strasbourg. In de rust van deze wedstrijd streden uiteindelijk de clubs Albacete uit Spanje tegen Clermont Foot Auvergne uit Frankrijk om de Wanadoo Challenge Trofee. Albacete was net iets sterker. Enthousiast nam het winnende jeugdteam de prijs in ontvangst van Jean-Michel Larqué, een bekende Franse oud-international.

In totaal namen 352 jonge voetballers in 32 teams uit Frankrijk, Spanje en Nederland deel aan de knock-out-voorronden op het trainingsveld van Clairefontaine, waar in 1998 het Franse nationale voetbalteam zich voorbereidde op hun zege van het WK in 1998. Tijdens de Wanadoo Challenge-finale was een uitzinnige menigte van meer dan 35.000 voetballiefhebbers getuige van een fantastische sportieve confrontatie.

Internet provider Wanadoo startte in Nederland in voetbalseizoen 2003-2004 met `The Wanadoo Challenge' om jonge voetballers een kans te geven hun voetbaltalent te laten zien. Tijdens de rust van voetbalwedstrijden in de Holland Casino Eredivisie

vertoonden bijna 90 amateurteams met spelers in de leeftijd van 13 tot en met 15

jaar in een speciaal Wanadoo Challenge-tenue hun voetbalkunsten. Onder luide begeleiding van de bekende `Heroes'-tune lieten bijna 600 jonge voetballers hun snelheid, techniek en creativiteit met de bal zien. Het evenement werd ook gehouden in Frankrijk en Spanje, landen waar Wanadoo ook actief is. Het evenement past perfect binnen de Wanadoo Positive Generation.

In het nieuwe voetbalseizoen 2004-2005 is Wanadoo wederom gestart met `The Wanadoo Challenge'. De Nederlandse voorrondes worden gespeeld tijdens de rustpauze van thuiswedstrijden van SC Heerenveen, Vitesse, FC Utrecht, NAC Breda en AZ Alkmaar. De beste teams zullen uiteindelijk in september 2005 strijden om de winst van de grote Europese Wanadoo Challenge-finale.

Meer informatie is te vinden op www.wanadoo-challenge.com.

Over Wanadoo Nederland
In Nederland is Wanadoo de tweede internet provider (bron: Interview-NSS) en de grootste breedbandprovider met op 30 juni 2004 613.000 actieve abonnees, van wie 401.515 breedbandabonnees. Het bedrijf biedt internetdiensten aan onder twee merken: Wanadoo en EuroNet Internet. De provider verzorgt sinds 1994 internetproducten en -diensten en is hiermee de eerste commerciële internet provider in Nederland. Wanadoo, een merk van France Telecom, is Europa's grootste breedband provider. Wanadoo had op 30 juni 2004 9,3 miljoen actieve abonnees, van wie 35 procent breedbandabonnees. Wanadoo is de marktleider in Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk, en heeft de tweede positie in Spanje en Nederland. Meer informatie over Wanadoo is te vinden op www.wanadoo.nl en www.wanadoocorporate.com.

Voor meer informatie over Wanadoo en het opvragen van foto's: Wanadoo Nederland BV: Dianne Potters, Corporate PR Manager, telefoon: (020) 535 51 51, mobiel: 06-28 90 81 08, e-mail: dianne.potters@nl.wanadoo.com, website: www.wanadoo.nl

Lammers van Toorenburg Benelux PR: Armine Egberink, telefoon: (030) 656 50 70, e-mail: armine@lvtpr.nl


---- --