Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving, maandag 27 september

Den Helder 27-09-2004 - 16.00 uur

Ramen ingeslagen

Den Helder, zondag 26 september 2004

Een beveiligingsmedewerker constateerde omstreeks 17.00 uur dat er van een gebouw aan de Polderweg een aantal ruiten werden ingetrapt. De man waarschuwde de politie en zette de achtervolging in op de man, die er vandoor ging. De man wist echter te ontkomen. Het gaat om een blanke man met een vrij fors postuur en een lengte tussen de 1.75 en 1.85 meter. Hij heeft kort blond, stekelig haar en is tussen de 17 en 25 jaar oud.

Dieven op heterdaad gepakt

Wieringerwerf, maandag 27 september 2004

Tijdens de surveillance betrapte de politie omstreeks 01.30 uur een tweetal mannen op heterdaad bij het inbreken in autos. De aanhouding van de beide mannen vond plaats op de Noorderdijkweg. Op de parkeerplaats werd in het verleden al vaker in autos ingebroken en had daarom de speciale aandacht van de politie. De verdachten zijn 24 en 26 jaar oud en afkomstig uit het buitenland. De mannen werden op heterdaad betrapt terwijl zij, zittend in een auto die niet hun eigendom was, de radio aan het verwijderen waren. Op het terrein bleken zij meerdere voertuigen met een bezoek te hebben vereerd. De verdachten zijn overgebracht naar een politiebureau en voor de nacht ingesloten in de cel.

Inval in drugspand

Den Helder, maandag 27 september 2004

Vanmorgen hebben agenten en rechercheurs een inval in een drugspand aan de Eemstraat gedaan. Daarbij werden twee personen uit Den Helder aangehouden, te weten een man van 46 en een vrouw van 24 jaar.

Over het pand aan de Eemstraat kreeg de politie de afgelopen tijd diverse klachten. Er was overlast van junks in de omgeving van de woning. Rechercheurs hebben het object enige tijd in de gaten gehouden en een vooronderzoek verricht. Vanmorgen ging men het pand binnen. In de woning werd de 46-jarige man aangehouden met zijn 24-jarige vriendin.

Er werden in het doorzochte pand diverse goederen aangetroffen die mogelijk van diefstal of heling afkomstig zijn, waaronder een aantal leren jassen. Tevens troffen de rechercheurs bij de huiszoeking een klein hoeveelheid harddrugs aan, zodanig verpakt dat ze voor particuliere verkoop geschikt waren.

In verband met dit onderzoek werd tevens een 48-jarige man aangehouden in zijn woning aan de Jan Verfailleweg en werd een woning in Middelzand doorzocht. Daarbij werden enkele goederen in beslag genomen. De drie aangehouden verdachten zijn in verzekering gesteld en het onderzoek wordt voorgezet.

De actie van vanmorgen past binnen het extra toezicht in de wijk Nieuw Den Helder dat al maanden door de politie wordt uitgeoefend met als doel de overlast in de wijk terug te dringen en de situatie beheersbaar te houden.