Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459800 Fax 071-5459326


Datum: 27 september 2004

(


Regio - Woensdag te zien bij Teamwest

Op woensdag 29 september na het nieuws van 18.15 uur zijn in het programma "TeamWest" bij TV West de volgende onderwerpen te zien. Wat betreft de opsporing vraagt Politie Haaglanden getuigen naar aanleiding van een woninginbraak. Op zondag 12 september komt een bewoner van een woning aan de Maurits de Brauweg thuis na het uitlaten van zijn hond. In de keuken komt deze bewoner oog in oog te staan met een inbreker. Er ontstaat een worsteling waarbij de bewoner lichtgewond raakt. De inbreker verliest tijdens de worsteling zijn trui en T-shirt. Hierna verlaat de inbreker de woning via de tuin met ontbloot bovenlijf. Deze man komt ook nog tijdens zijn vlucht terecht in de vijver van de buren. In de uitzending wordt nog een reconstructie vertoond en een signalement van de verdachte gegeven. Het Item "Reportage" van Politie Hollands Midden gaat over woninginbraken. Een technisch rechercheur geeft uitleg over sporenonderzoek.


Noordwijk Snelheids- en alcoholcontrole

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van politie Hollands Midden heeft vrijdag 24 september in de late middag en de vroege avond een snelheids- en alcoholcontrole gehouden op de N206. Daarna is er ook nog op de rotonde Duinweg - Northgodreef een alcoholcontrole gehouden. Op de N206 reden 15 bestuurders sneller dan de ter plaatse gelden de snelheid van 100 km/uur. Twee van hen reed zelfs meer dan 50 km/uur te hard (162 en 166 km/uur). Hun rijbewijs is ingevorderd. Bovendien bleek de man die 166 km/uur reed, een 24-jarige Katwijker, ook gedronken te hebben. De ademanalyse wees 430 ug/l uit. Hiervoor kreeg hij een proces-verbaal en een rijverbod van enkele uren.
Bij de alcoholcontrole op de rotonde Duinweg - Northgodreef zijn 138 blaastesten afgenomen Twee bestuurders hadden te veel gedronken. Een 76-jarige Noordwijker blies 315 ug/l en een 46-jarige Warmonder blies 340 ug/l. Ook zij kregen een proces-verbaal en een rijverbod van enkele uren.


Noordwijk Snelheidscontrole

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van politie Hollands Midden heeft, na de controle op vrijdag 24 september, opnieuw een snelheidscontrole gehouden op de N206. Er zijn 27 processen-verbaal geschreven. De hoogstgemeten snelheid was 175 km/uur. Van de bestuurder, een 60-jarige man uit Sassenheim, werd het rijbewijs ingevorderd.


Zevenhoven - Auto gestolen na inbraak in woning

Na een inbraak in een woning aan de Jonge Zevenhovenseweg werd een Mercedes Benz E320 CDI gestolen. De inbraak vond in de nacht van zondag 26 op maandag 27 september plaats. Een zijraam van de woning werd opengebroken. Binnen vond met de autosleutels. De politie is met een onderzoek begonnen.


Boskoop - Politie houdt openbare schennispleger aan

Een brigadier van politie in Boskoop hield op maandag 27 september rond 08.10 uur in zijn vrije tijd in de bosjes bij het station aan de Parklaan een 60-jarige man uit Boskoop aan als verdachte van openbare schennispleging. De man stond met een ontbloot geslachtsdeel tussen de bosjes bij het spoor. Dit werd gezien door twee vrouwen, waarvan een 20-jarige op 21 september jl. ook al was geconfronteerd met het schennisplegen door de man. De andere vrouw bedacht zich geen moment en belde haar vader die naar het station kwam en schennispleger inrekende. De verdachte is ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Nieuwerkerk a/d IJssel/ Alcoholcontrole

Zevenhuizen

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van politie Hollands Midden heeft in de nacht van zaterdag 25 op zondag 26 september een alcoholcontrole gehouden, onder andere op de Kerklaan en de Schielandweg. In totaal zijn er 352 blaastesten afgenomen. Vijf bestuurders hadden te veel gedronken (meer dan 220 ug/l). Een 31-jarige man uit Nieuwerkerk a/d IJssel blies het hoogste ademalcoholgehalte, namelijk 375 ug/l.


Moordrecht - Inbraak in sporthal

In de nacht van zaterdag 25 op zondag 26 september werd er ingebroken in een sporthal aan de Sportlaan. Om binnen te komen werd een ruit van de hal vernield. Voorzover nu is kunnen nagaan heeft de inbreker niets meegenomen. De politie onderzoekt dit.


Moordrecht - Milieucontrole

Politie en Provincie hielden zaterdag 25 september een milieucontrole op de A20. Tussen 07.10 en 11.30 uur werden vrachtwagens naar de parkeerplaats van restaurant De Pleisterplaats gestuurd en daar gecontroleerd op vracht, belading en papieren. Twee vrachtauto's waren te zwaar beladen en de bestuurders kregen daarvoor een proces-verbaal. Nadat een deel van hun lading was overgeladen mochten zij hun weg vervolgen. De controle maakte deel uit van de milieuhandhavingsestafette Zuid-Holland.


------------------------------------- einde middagberichten -----------------------------------------------------


---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --