Gemeente Voorschoten

Persberichten - Gemeente Voorschoten onderzoekt vrijwilligersbeleid met digitale monitor
Uitgebracht op: maandag 27 september 2004

De gemeente Voorschoten voert in het najaar een onderzoek uit onder alle vrijwilligersorganisaties. Met dit onderzoek wil de gemeente een duidelijk beeld krijgen van het huidige vrijwilligerswerk en de wensen voor de toekomst. De gemeente vraagt alle organisaties hieraan mee te werken, zodat de gemeente nog beter kan inspelen op de wensen van vrijwilligers.

Vele vrijwilligersorganisaties in Voorschoten zijn inmiddels aangeschreven om deel te nemen aan de monitor. De monitor is digitaal. Dit betekent dat de vragenlijst via internet kan worden ingevuld. Op deze manier kan het onderzoek sneller en goedkoper worden uitgevoerd. Iedere organisatie heeft een brief met uitleg en een eigen inlognaam en password gekregen om de vragenlijst in te vullen.

Nota Vrijwilligersbeleid: een update
In 2001, het internationale jaar van de vrijwilligers, heeft een eerste onderzoek naar het vrijwilligerswerk plaatsgevonden. Mede naar aanleiding van die resultaten heeft de gemeente destijds de nota Vrijwilligersbeleid opgesteld. Inmiddels is de nota bijna vier jaar oud en wil de gemeente graag weten waar de vrijwilligersorganisaties anno 2004 behoefte aan hebben. De nota wordt daarom naar aanleiding van de monitor geüpdatet.

Het vrijwilligersbeleid van de gemeente Voorschoten heeft tot doel het vrijwilligerswerk in Voorschoten te versterken, met name door voorwaarden te scheppen en vrijwilligerswerk te stimuleren. In de praktijk heeft de gemeente Voorschoten dit vertaald naar initiatieven als de Vrijwilligersmarkt, het Vrijwilligersfonds Voorschoten en de Vrijwilligersonderscheiding.

Vragen en deelname aan het onderzoek
Wanneer organisaties de brief niet hebben ontvangen en wel willen deelnemen aan het onderzoek, kunnen zij contact opnemen met mevrouw Hol, (071) 5600692 of mevrouw Van der Scheer, (017) 5600681. Deze zijn ook bereikbaar voor vragen.


- einde bericht -