Gemeente Oosterhout

Realistisch oefenen voor brandweer Oosterhout

In oktober van dit jaar start de brandweer
Oosterhout met een realistische oefening. Het is de eerste in een reeks van drie oefeningen. Het college van b.en w. heeft hiervoor geld beschikbaar gesteld. Tijdens de oefeningen ligt de nadruk op zogenaamde hittetraining. De trainingen vinden plaats op de Maasvlakte en worden begeleid door instituut RISC. Er is gekozen voor de Maasvlakte omdat daar gestookt mag worden en menig incident kan worden nagebootst.

Tijdens de oefeningen krijgen de brandweerleden een aantal lastige ongevallen voorgeschoteld. Vooral de hittetrainingen beloven zwaar te worden. De bevelvoerder en zijn manschappen worden geconfronteerd met brand in een woning, in een flat, aan boord van een schip en in een LPG tankwagen. Daarnaast zijn vele autowrakken, treinstellen en installaties voorhanden om de manschappen optimaal op hun taak voor te bereiden.

Marcel de Jong, coördinator incidentbestrijding en plaatsvervangend commandant Brandweer kijkt uit naar de trainingen. " Het beloven lange, warme, vermoeiende maar vooral erg leerzame dagen te worden. Leerzaam maar ook plezierig. Bij de brandweer gaat het vooral om teamwerk en enkele dagen vuurvreten smeedt de ploeg tot een gouden keten".
Mutatiedatum 27/09/2004
18/10/2004