Ingezonden persbericht


BenQ introduceert nieuw LCD scherm tijdens Just Cavalli modeshow

Technologie én mode staan centraal in Milan fashion week

Son, 27 september 2004 - BenQ heeft vandaag haar nieuwste 17 inch LCD monitor geïntroduceerd tijdens de Milan Fashion Week. Het opvallend stijlvolle ontwerp zal met name trendy PC gebruikers en thuiswerkers aanspreken, omdat het scherm een waardevolle aanvulling is op het interieur. Uiteraard biedt het op technologisch gebied ook alle nieuwste eigenschappen die een gebruiker van een modern scherm mag verwachten.

Het elegante platte scherm werd prominent aan het publiek gepresenteerd tijdens de Just Cavalli modeshow in de Moët & Chandon VIP Lounge. Een fotomodel liep over de catwalk en presenteerde haar hippe Cavalli outfit in combinatie met het BenQ scherm. De unieke opvouwbare voet van het FP785 LCD scherm kan ook gebruikt worden als handvat om het scherm te dragen. Daarmee lijkt de FP785 sprekend op een modieuze handtas. Roberto Cavalli voegde hier enthousiast aan toe: "Twee toonaangevende designers hebben van de begrippen stijl en innovatie onderscheidende eigenschappen gemaakt in hun creaties."

Ter aanvulling op de nieuwe creatieve eigenschappen van het scherm, ontbreken in visueel opzicht ook de kabels aan de achterkant van de FP785. Dit resulteert in een opgeruimd ogende werkplek in een trendy omgeving. De FP785 is een ultraplat scherm (minder dan 3.5 cm diep, ongeveer 50% minder diep dan gangbare LCD schermen) en is zeer goed draagbaar. Het scherm kun je neerzetten maar ook ophangen omdat de voet ingeklapt kan worden en zo als muurbeugel (wallmount) kan fungeren.

"Met dit scherm start een revolutie in standaard werkruimtes", zegt Conway Lee, president van BenQ Europe. "De nieuwe eigenschappen en de mogelijkheid om het scherm aan de muur te bevestigen, geven het kantoor een state-of-the-art tintje in combinatie met een modieus verantwoorde uitstraling. Vandaag de dag zijn tal van computergebruikers op zoek naar manieren om innovatie en plezier een plek te geven in hun dagelijks leven. Een digitaal lifestyle apparaat, zoals het FP785 LCD scherm, zal daarbij een steeds belangrijkere rol spelen."

Het BenQ FP785 scherm heeft de IF Award voor Design gewonnen in de categorie van Product Design / Communicatie / Entertainment. IF is één van de meest prestigieuze ontwerpcompetities wereldwijd met jaarlijks meer dan 1800 inzendingen uit dertig verschillende landen.



Ingezonden persbericht