Ingezonden persbericht


Persbericht

Cisco Systems breidt Catalyst switching productportfolio voor MKB uit Nieuwe switches combineren eenvoud en functionaliteit

Amsterdam, 27 september 2004 - Cisco Systems breidt haar switch portfolio in de Catalyst-lijn uit om beter aan te sluiten bij de specifieke behoeften van Midden- en klein bedrijven alsmede middelgrote ondernemingen. Deze switches zorgen ervoor dat bedrijven hun netwerken voor spraak, video en data eenvoudig kunnen beveiligen, beheren en uitbreiden, met als resultaat een verhoogde productiviteit en winstgevendheid.

De uitbreidingen in de Catalyst 4500 Serie maken het gemakkelijker voor het MKB om over te gaan op modulaire switches. De 4500 serie is onder meer uitgebreid met de Supervisor II-Plus-TS, die voorziet in geconvergeerde dataverbindingen met servers, wireless acces points, IP-telefoons, printers en werkstations. De Cisco Network Assistant zorgt verder voor eenvoudig centraal beheer en configuratie. Daarnaast introduceert Cisco een nieuwe switch, de Catalyst 4948. Deze switch is geoptimaliseerd voor server aggregatie.

"Cisco ontwikkelde deze switches om geïntegreerde oplossingen het MKB mogelijk te maken. "Ze voldoen aan de huidige eisen voor dit segment en creëren een framework om toekomstige technologieën toe te passen. Deze nieuwe switches, samen met de onlangs geïntroduceerde Integrated Service Routers (ISR), maken veilige, betrouwbare en flexibele netwerken kosteneffectief en eenvoudig voor MKB-ondernemingen," aldus Michel Schaalje, manager system enginering, Cisco Systems Nederland.

"Kleine- en middelgrote bedrijven hebben moeite de ontwikkelingen op netwerkgebied bij te benen," aldus Jim Browning, vice president, SMB Research Group van Gartner. "Het MKB zoekt naar manieren om de totale kosten van het netwerk te verlagen en het beheer met minder mensen af te kunnen".

Catalyst 4503: specifiek voor het MKB

Een van de instapmodellen voor het MKB in de 4500 Serie is de Catalyst 4503, uitgerust met een Supervisor II-Plus-TS met 20 10/100/1000 Power over Ethernet (PoE) poorten. De modulariteit van de switch zorgt er voor dat de capaciteit van de switch tot 116 poorten kan worden vergroot, wat tot voordeel heeft dat de switch met het bedrijf kan meegroeien. Met deze uitbreidingen van de 4500 serie is functionaliteit die voorheen alleen beschikbaar was voor hogere switch-series nu ook toegankelijk voor het MKB, zoals de beveiligingsfunctionaliteit uit Cisco's Self-defending netwerkstrategie.

Modulaire switches voor investeringsbescherming

De modulaire architectuur van de 4500 serie zorgt ervoor dat nieuwe modules, technologieën, en diensten zonder problemen of downtime kunnen worden aangesloten op bestaande producten. Daarnaast zijn configuratie, onderhoud en het oplossen van problemen van modulaire systemen eenvoudiger te beheren.

Catalyst 4948

De nieuwe Catalyst 4948 Switch heeft 48 10\100\1000 poorten en schakelt op laag 2, 3 en 4. Hij kenmerkt zich door een snelle en betrouwbare verwerking van informatie, waardoor service en werkstations optimaal met elkaar kunnen communiceren. De beveiligingsaspecten uit de Cisco 4500 serie waarop Cisco patent heeft aangevraagd, zijn ook in de 4948 verwerkt, waaronder bescherming van informatie en identiteit. Verder wordt downtime beperkt door een dubbel uitgevoerde stroomvoorziening. Dit houdt in dat als een van de beide stroomvoorzieningen uitvalt, deze zonder dat het apparaat uitvalt, vervangen of gerepareerd kan worden. Dit verhoogt de betrouwbaarheid. De 4948 is geschikt voor installatie in een 19-inch rack.

Prijs, beschikbaarheid en overige informatie

De Cisco Catalyst 4500 Serie is vanaf nu beschikbaar met een 24-poort 10/100 voor US$2,495, een 24-poort 10/100 PoE voor US$3,495, een 24-poort 10/100/1000 PoE voor US$4,495 en een 6 poort 10/100/1000 PoE voor SFP kaart voor US$3,495. De Cisco Catalyst 4503 Supervisor II-Plus-TS kost US$5,995 en staat gepland voor oktober 2004. De Cisco Catalyst 4948 kost US$13,495 en is vanaf nu beschikbaar. Cisco's Network Assistant is nu beschikbaar via http://www.cisco.com/go/NetworkAssistant. Meer informatie over deze aankondiging vindt u op: http://newsroom.cisco.com/dlls/2004/prod_092704.html .


- einde -

Over Cisco Systems
Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO), wereldwijd leider op het gebied van netwerkoplossingen voor internet, viert dit jaar dat het bedrijf zich al 20 jaar inzet voor technologische innovatie, een leidende positie in de bedrijfstak heeft en maatschappelijke verantwoordelijkheid hoog op de agenda heeft staan. Cisco Systems International BV, eigendom van Cisco Systems Inc., is de leverancier voor Cisco apparatuur in Europa. Meer informatie is beschikbaar via cisco.nl en het internationale laatste nieuws vindt u in de Cisco Newsroom.

Cisco, Cisco IOS, Cisco Systems en het Cisco Systems logo zijn geregistreerde handelsmerken van Cisco Systems Inc. en/of haar werkmaatschappijen in de Verenigde Staten en andere landen. Alle andere handelsmerken beschreven in dit document zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaren.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onderstaande personen.

Karin van Geelen
Cisco Systems
PR Manager
tel: 020-357 34 12
kgeelen@cisco.com
http://www.cisco.nl

Cisco Persdesk
Winkelman en Van Hessen
tel: 070-416 16 59
ciscosystems@winkelmanenvanhessen.nl