3 e persbericht van maandag 27 september 2004

Eindhoven 27-09-2004 - Berichten uit de regio

Helmond: Snelheidscontroles

Op de Rivierensingel is maandag tussen 12.30 en 14.00 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 243 gecontroleerde voertuigen reden zeven bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is hier 64 km/u. Ook op de Vossenbeemd werd maandag tussen 14.25 en 16.30 uur een snelheidscontrole gehouden. Hier werden 1.192 voertuigen gecontroleerd. In totaal reden 72 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid is 89 km/u, terwijl hier 50 maximaal is toegestaan.

Nuenen: Inbraak in woning

In een woning aan de Rullen is maandagmiddag ingebroken. De dader kwam binnen door een achterdeur open te maken. Weggenomen werden een flatscreen, een digitale fotocamera en een tennisracket.

Veldhoven: Aanhouding na bedreiging

Op de Kempenbaan is maandag rond 18.25 uur een 43-jarige automobilist uit Hapert aangehouden. Hij zou kort voor zijn aanhouding een 26-jarige automobilist uit Asten met een ijzeren staaf hebben bedreigd. Het tweetal had onenigheid nadat ze op de Kempenbaan met elkaar in botsing waren gekomen. Beiden reden op de Kempenbaan. De verdachte reed op de linkerbaan en ging opeens naar rechts. Hierbij zou hij de auto van de man uit Asten geraakt hebben. Na een woordenwisseling pakte de automobilist uit Hapert de autopapieren van de man uit Hapert af. Hierop werd de Astenaar bedreigd met een ijzeren staaf. De verdachte is voor verder onderzoek verhoord en mocht daarna naar huis. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Veldhoven: Roodlichtcontrole

Op de kruising Kempenbaan Provincialeweg De Run 2100 is maandag tussen 7.45 en 8.45 uur een roodlichtcontrole gehouden. In totaal reden tien autos door rood.