Koninklijke Nederlandse Schaakbond

28 september: lancering Schaakacademie.nl

Dinsdag 28 september is het zover! Op een feestelijke bijeenkomst in de Burgerzaal van het stadhuis te Rotterdam zal de Schaakacademie.nl officieel worden gelanceerd. De officiële opening zal worden verricht door de Rotterdamse wethouder Middelen en Sport, Nico Janssens. Dat de lancering in Rotterdam plaatsvindt is geen toeval. De gemeente Rotterdam doet er, onder andere door de Rotterdam Sportpas, veel aan om de sport onder de jeugd te stimuleren.

De schaakacademie.nl is een nieuwe mogelijkheid om kinderen en ook volwassenen on-line te leren schaken. Schaken en internet is een combinatie van deze tijd. KNSB-voorzitter Ernst Enschedé zal ingaan op de rol die de schaakacademie.nl gaat spelen bij het stimuleren van de schaaksport. Teun Koorevaar, de voorzitter van de Rotterdamse Schaakbond, zal laten zien hoe belangrijk schaakacademie.nl is voor het basisonderwijs en het schoolschaak in de regio Rotterdam.

Een hoogtepunt van de bijeenkomst zal de demonstratie van een virtuele schaakles zijn, een van de bijzondere mogelijkheden die de schaakacademie.nl biedt. Internationaal Vrouwenmeester Bianca Muhren zal simultaan schaakles geven aan enkele Rotterdamse basisscholen. Tot slot zullen wethouder Nico Janssens en raadslid Manuel Kneepkens on-line een schaakpartij spelen.
De leiding van de bijeenkomst is in de bekwame handen van Hans Böhm.

Meer weten over de unieke mogelijkheden die schaakacademie.nl biedt? Klik hier. Zie het origineel

---