VOLVO CARS

Perspresentatie 'vrouwenauto' in Amsterdam

UITNODIGING VOOR DE PERS

Op dinsdag 28 september om 11.30 uur presenteert Volvo de eerste volledig door vrouwen ontwikkelde auto in Amsterdam. Deze door Volvo 'Your Concept Car' genoemde auto' beleeft zijn Nederlandse première op een speciale stand op de Woonbeurs in de Amsterdam RAI.

Volvo's CEO Hans-Olov Olsson gaf persoonlijk de opdracht aan een team van vrouwelijke ingenieurs, designers en marketingspecialisten om een auto te ontwerpen voor de moderne, hoogopgeleide en veeleisende vrouw. Uit onderzoek blijkt dat deze doelgroep op zoek is naar een combinatie van prestaties, luxe, comfort en dynamisch design, maar daarbij vooral let op praktisch gebruiksgemak. Volvo's Your Concept Car heeft alles in zich, waarmee deze auto ook de wensen van de mannelijke doelgroep overtreft. Enkele noemenswaardige vindingen zijn de bioscoopstoelen achterin en de vuldop voor de ruitensproeier aan de buitenzijde van de auto. Hoewel de auto niet in productie gaat, vinden bepaalde elementen ongetwijfeld hun weg naar toekomstige Volvo-modellen.

Volvo is het eerste automerk met een eigen stand op de Woonbeurs. Samen met het Design Museum Gent en fabrikant van designmeubelen Vitra Nederland B.V. presenteert Volvo het thema Scandinavian Design. Het designpaviljoen toont de bezoekers van de Woonbeurs diverse voorbeelden van Scandinavisch topdesign zoals de bekende Panton chair, Zweeds glaswerk en diverse andere gebruiksvoorwerpen.

Vertegenwoordigers van de media worden uitgenodigd voor een perspresentatie van Your Concept Car door twee leden van het ontwikkelingsteam op dinsdag 28 september om 11.30 uur. Voor meer informatie en aanmelding: Huib de Vries, Manager PR, Sponsoring & Events van Volvo Cars Nederland. Telefoon: 0345-688342. Mobiel: 06-53330476. E-mail: hvries@volvocars.com.

27 sep 04 09:34