Ministerie van Economische Zaken


http://www.minez.nl

MINEZ: Aanvulling Postnotitie naar de Tweede Kamer

Ministerie van Economische Zaken
Persbericht
Datum: 28-09-2004

Maandag 27 september na sluiting van de beurs heeft minister Brinkhorst van Economische Zaken zijn uitgewerkte visie op de liberalisering van de postmarkt naar de Tweede Kamer gestuurd. Deze brief is een aanvulling op de Postnotitie die Brinkhorst in april dit jaar al naar de Kamer stuurde. De brief gaat gepaard met 7 bijlagen waaronder een analyse van de postmarkt en een overzicht van de rendementen van TPG. De leden van de Vaste Kamercommissie voor Economische Zaken hebben om deze aanvulling gevraagd.

Kern van de postnotitie is om in 2007 de postmarkt te liberaliseren. Eind 2005 hoopt de minister een voorstel van wet naar de Tweede Kamer toe te sturen. Met de liberalisering van de postsector hoopt Brinkhorst meer keuzemogelijkheden, lagere prijzen en betere kwaliteit van postdiensten voor de gebruikers te bereiken. De nieuwe wet moet de particuliere gebruiker een betaalbare en goede universele dienst garanderen.

Meer informatie
Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u terecht bij Postbus 51, telefoon 0800 - 6463951, e-mail: ezinfo@postbus51.nl. Voor journalisten: mevr. J. Thompson-Sepmeijer, persvoorlichter, telefoon (070) 379 6174, e-mail:
C.J.Thompson-Sepmeijer@minez.nl

28 sep 04 09:08