Lekstroom, 09.25 uur

Utrecht 28-09-2004 - Nieuwsberichten district Lekstroom.

Botsing met vrachtwagen

NIEUWEGEIN Op maandag 27 september raakte een automobilist gewond bij een aanrijding met een vrachtwagen.

Rond 16.45 uur reed een 22-jarige man uit Nieuwegein met een vrachtwagen over de Structuurbaan, komende uit de richting van de Martinbaan. Ter hoogte van de ingang van een bedrijfsterrein sloeg hij linksaf, maar liet daarbij een hem tegemoetkomende 49-jarige automobilist uit Nieuwegein niet voorgaan. De auto botste op de vrachtwagen, waarbij de automobilist met zijn hoofd tegen de voorruit van zijn auto sloeg.

De 49-jarige Nieuwegeiner is voor onderzoek per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht.

Fietser aangereden, bromfietser rijdt door

HOUTEN Op maandag 27 september raakte een bejaarde fietser gewond toen hij door een bromfietser werd aangereden.

Rond 14.35 uur fietste een 86-jarige man uit Houten over Het Rond , komende uit de richting van het Onderdoor en gaande in de richting van het Schonenburgseind. Een bromfietser die eveneens over Het Rond reed, komende uit de richting van de Spoorhaag en gaande in de richting van het Wernaarspad, verleende geen voorrang aan de voor hem van rechts komende bejaarde fietser.

De fietser werd door de bromfietser aangereden en kwam ten val. De bromfietser reed door en liet het slachtoffer achter. De bejaarde man werd met meerdere schaafwonden en een hersenschudding per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht.

De politie is op zoek naar de verdachte die op een rode bromscooter reed. Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844.

Tuinslang

HOUTEN Op maandag 27 september schrok een bewoonster van een ongenode gast in haar tuin.

Rond 14.20 uur trof een bewoonster van de Oud Wulfseweg een slang in haar tuin aan. Zij vertrouwde het niet en belde de politie. Toen politiemensen ter plaatse kwamen, bleek de vogel te zijn gevlogen. De bewoonster meldde dat het een grijs-groene slang betrof die iets dikker was dan een tuinslang.

Politiemensen namen telefonisch contact op met een medewerker van de Dierenambulance. Aan de hand van de omschrijving van de slang concludeerde de medewerker dat het om een ringslang ging; een in Nederland normaal voorkomende slangensoort. Het dier was geheel ongevaarlijk voor mensen.