AND
Published: 09:53 28.09.2004 GMT+2 /Source: AND International Publishers /AEX: AND /ISIN: NL0000430072

AND introduceert nieuwe routeplanners 2005

Rotterdam, 28 september 2004 - AND Products BV brengt ook dit jaar weer de vernieuwde versies van haar CD-Rom routeplanners op de markt. Begin oktober introduceert AND de routeplanners Route 2005 Europa, Route 2005 Benelux en Route 2005 Nederland. Met de straat-tot-straat routeplanners van de Benelux en Nederland worden routes van en naar elk adres tot op het huisnummer berekend. Dankzij het gebruik van betere data worden grensoverschrijdingen en wateroppervlakten beter zichtbaar.

Snel en makkelijk autoroutes berekenen en uitstippelen kan al jaren met de routeplanners van AND. Het kan de kortste route zijn, maar ook de goedkoopste of de snelste. Door het invoeren van de vertreklocatie, de aankomstlocatie en eventuele tussenstops krijgt u een gedetailleerde beschrijving en een overzichtelijk kaartje op het beeldscherm. Met de AND Route 2005 Benelux en Nederland is de autoroute zelfs van deur tot deur te berekenen, door het invoeren van een huisnummer.

Alle vijftig landen van Europa
AND Route 2005 Europa is de enige routeplanner die alle vijftig landen van Europa bestrijken, dus niet alleen die van West-Europa! Zes miljoen kilometer weg is in kaart gebracht en het aantal steden komt daarmee op 595.000. AND Route 2005 Benelux bevat 270.000 kilometer weg en telt 6.600 steden. Zowel de kaart als de routebeschrijving bevatten de belangrijkste aanwijzingen langs de berekende route om het navigeren eenvoudig te maken. De routebeschrijvingen zijn eenvoudig te kopiëren, printen of e-mailen

Navigatie met AND
Het is mogelijk een GPS (Global Positioning System) ontvanger te koppelen aan de routeplanners. De GPS ontvanger bepaalt de huidige positie, waarna de routeplanner continue de kaart van de huidige positie toont. Een afwijking van de route wordt hiermee direct gesignaleerd. Ook wordt de rijrichting op de kaart getoond. De functionaliteit kan tegen additionele kosten geactiveerd worden.

Nieuw: Zelf overzichtkaarten maken
Door de gegevens van één locatie in te voeren, verschijnt direct de kaart met het ingevoerde adres in het middelpunt. Deze kaart is handig te gebruiken als plattegrond en met de zoomfunctie bepaalt u zelf het gebied van de kaart dat u wilt zien. Bovendien kunt u uw favoriete locaties toevoegen door een slimme importfunctie. Deze locaties kunnen vervolgens geselecteerd worden als vertrekpunt, aankomstpunt of tussenstop. Hierdoor kunnen deze locaties fungeren als referentiepunt.

Systeemeisen en verkrijgbaarheid
De AND routeplanners zijn te gebruiken op een computer en laptop die voldoen aan de volgende eisen: PC met een Pentium processor, Windows 95/98/2000/ME/XP/NT, 32 MB intern geheugen, circa 20 MB vrij op harde schijf en CD-Rom speler. Aanbevolen zijn een printer, internet aansluiting en een GPS ontvanger met het NMEA 0183 protocol

De serie AND Route 2005 is verkrijgbaar bij computerwinkels, online verkooppunten, warenhuizen, boekhandels en platenzaken. Voor meer informatie of het toezenden van een recensie exemplaar kunt u opvragen bij Quintens Media BV 070 75 074 50, www.and.com of via de e-mail: info@quintensmedia.com

Over AND
Opgericht in 1984, AND (AEX: AND) is een van de oudste software bedrijven van Nederland met 100 werknemers in zowel Nederland als India. AND is als softwarebedrijf gespecialiseerd in geografische data (adressen, wegen, routes) en de technologie om die praktisch toe te passen. AND is de internationale specialist op het gebied van geografische oplossingen voor ontwikkelaars van toepassingen als CRM, SCM, ERP, Fleet Management en Mobile Location Services. Tot de afnemers behoren ontwikkelpartners en klanten als AOL, HP, IBM, Eastman Kodak, Manugistics, Mapinfo, MapQuest, Sony, Unilever en Vodafone.
Het hoofdkantoor van AND staat in Rotterdam. Bij AND werken 100 professionals, in Nederland en India. Wilt u meer informatie, kijk dan op www.and.com.

AND Head Office - Scheepmakersstraat 13 - 3011 VH Rotterdam - Nederland - Tel: +31 (0)10 885 1200 - Fax: +31 (0)10 885 1300

Bezoek onze website voor meer informatie over dit persbericht: http://www.and.com