Gemeente IJsselstein


Voordelige ziektekostenverzekering minima
dinsdag, 28 september 2004 - 09:45 CET

Door de invoering van de Wet Werk en Bijstand heeft de gemeente beperkte mogelijkheden om iets extras te doen voor minima. De gemeente kan nog wel een collectieve ziektekostenverzekering aanbieden.

Minima zijn wettelijk verzekerd via het ziekenfonds. Echter, deze wettelijk verplichte verzekering kent meestal een beperkte dekking. De gemeente biedt (via Amicon zorgverzekeraar) een verzekering aan met een uitgebreidere dekking die ook nog eens voordeliger is, onder andere omdat de gemeente een behoorlijk deel van de premie bijdraagt en Amicon korting geeft.

Recht op deelname
Deze verzekering geldt voor álle inwoners van IJsselstein met een minimuminkomen.
Ook degenen die géén uitkering van de gemeente ontvangen, maar van een andere instantie met een inkomen tot maximaal 110% van de bijstandsnorm bijvoorbeeld WAO, WW/ZW, ANW, alimentatie, betaald werk en Wajong, komen in aanmerking voor deelname.

Voorwaarden
U bent jonger dan 65 jaar
U (en uw partner) ontvangt(en) een uitkering van maximaal netto per maand (excl. vakantietoeslag, incl. heffingskortingen m.u.v. jong-gehandicaptenkorting, kinderkorting en aanvullende alleenstaande-ouderkorting):
gehuwd of samenwonend: 1.209,-
alleenstaande ouder (met een kind jonger dan 18 jaar waar u de volledig zorg voor heeft): 1.088,-
alleenstaande: 847,-

U bent ouder dan 65 jaar
U (en uw partner) ontvangt(en) een uitkering van maximaal netto per maand (excl. vakantietoeslag, incl. heffingskortingen): gehuwd of samenwonend: 1.278,-
alleenstaande ouder (met een kind jonger dan 18 jaar waar u de volledig zorg voor heeft): 1.145,-
alleenstaande: 905,-

Voordelen
U hoeft geen aparte aanvragen bijzondere bijstand meer in te dienen voor een aantal medische kosten (zoals tandartskosten, kosten voor een bril, fysiotherapie).
U kunt per maand (veel) geld besparen.

Informatie/aanmelden
Belanghebbenden kunnen bij de receptie van het stadhuis een inschrijfpakket ophalen. U kunt op maandag 4 en dinsdag 5 oktober van 09.00 tot 17.00 uur voor al uw vragen en hulp bij het invullen van het aanvraagformulier terecht bij een informatiebus van Amicon (Overtoom, voor stadhuis). Tevens is een medewerker van Amicon woensdag 13, donderdag 14 en vrijdag 15 oktober van 09.00 tot 15.00 uur aanwezig bij de afdeling Publiekszaken. Bijstandsgerechtigden krijgen een inschrijfpakket thuis gestuurd.

Meld u aan en ontvang 50,- tegemoetkoming
Als u zich voor 1 november 2004 inschrijft, krijgt u dit jaar nog 50,- als tegemoetkoming in de ziektekosten op uw rekening gestort. Hiervoor hoeft u zich alleen in te schrijven bij Amicon en aan de voorwaarden van de inschrijving te voldoen.

Meer informatie

Publicatie Zenderstreeknieuws 29 september 2004