Ter info: SV 2004, nr. 90 inzake politieinval aan de Bucheliusstraat;

Gemeente Utrecht


2004 SCHRIFTELIJKE VRAGEN
90 Vragen van de heer V. Oldenborg
(ingekomen 27 september 2004)


Via de media heeft de fractie van Leefbaar Utrecht kennis genomen van een grootscheepse politieactie aan de Bucheliusstraat in Tuinwijk op de avond van 26 september 2004. Met name de mededeling dat het in dit verband mede om een vermoeden betreffende de aanwezigheid van explosieven ging, heeft mijn fractie zeer verbaasd. Immers naar wij weten zijn de buurtbewoners niet, ook niet zeer kort, van tevoren gewaarschuwd en heeft ook geen ontruiming van belendende percelen plaatsgevonden. Dit geeft de fractie van Leefbaar Utrecht aanleiding tot het stellen van de volgende vragen:

1. Was het college, dan wel het collegelid dat piketdienst had, vooraf door het landelijk parket op de hoogte gesteld van deze actie?
2. Zo nee, waarom niet?
3. Zijn er voorzorgsmaatregelen ter bescherming van de buurtbewoners genomen in verband met de vermoede aanwezigheid van explosieven en waaruit hebben deze maatregelen bestaan?
4. Indien er geen voorzorgsmaatregelen genomen zijn, wat is daarvoor dan de reden geweest en wie draagt voor deze beslissing de verantwoordelijkheid?


---- --